White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Epica tweemaal als support Metallica

Leestijd: < 1 minuut

Een nieuw hoogtepunt in de ruim 20-jarige carrière van de internationaal gevierde symfonische metal band Epica (NL): ’s werelds grootste metalband Metallica heeft Epica eigenhandig uitgekozen om deze maand het voorprogramma te verzorgen voor twee shows van hun huidige ‘M72 World Tour’. Te weten aanstaande woensdag 17 mei in Stade De France in Parijs (80.000 bezoekers) en een week later op zondag 28 mei in Volksparkstadion in Hamburg (57.000 bezoekers). Dat is natuurlijk enorm gaaf voor hen.

Zangeres Simone Simons: “We zijn uiteraard razend enthousiast om deze maand maar liefst twee keer het podium te mogen delen met Metallica, de legendarische band die een grote invloed heeft gehad op de hele ‘heavy’ muziekscene, inclusief op Epica.”

Epica - Omega Alive - Live

Over Epica

Nederlands populairste metal band Epica heeft in zijn ruim twee decennia durende droom-carrière veel avonturen beleefd en zowat al zijn ambitieuze doelen bereikt. ‘s Lands grootste muzikale exportproduct rondom de charismatische mezzosopraan Simone Simons groeide in deze periode uit tot een alom gerespecteerde act van internationaal formaat met wereldwijd honderdduizenden trouwe fans.

In Midden- en Zuid-Amerika is Epica inmiddels zo populair dat de zes bandleden haast niet meer de straat op kunnen zonder hordes trouwe fans achter zich aan te krijgen, met als gevolg dat de band daar dus ook steevast uitverkochte concerten geeft in clubs met een capaciteit van 2500-4500 bezoekers (in Europa voor 1500-6000 bezoekers per show).

EPICA ONLINE

Website
Facebook
Twitter
Instagram

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén