White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Gozu – Remedy

Leestijd: 2 minuten

Bij sommige platen weet men al vanaf de eerste klanken dat er echt gerockt gaat worden. In die categorie is Remedy van de Amerikaanse band Gozu te scharen. ‘Tom Cruise Control’ knalt erin alsof Red Fang en ZZ Top samen ook nog Soundgarden hebben opgepikt. Remedy verschijnt via Metal Blade.

Gozu

De uit Boston afkomstige band draait al een flink aantal jaar mee. In het eerste decennium van deze eeuw kwam de eerste langspeler uit. Recentelijker stond Gozu ook op een tribute aan het fenomenale Electric Ladyland, waarop andere artiesten het werk van Jimi Hendrix speelden. ‘Rainy Day, Dream Away’ werd daarop door dit viertal vertegenwoordigd.

Remedy

Nu is er dan die nieuwe langspeler van Gozu. Dit is de eerste plaat met drummer Seth Botos, wat de band ook weer nieuwe energie gaf. De opvolger van Equilibrium telt negen tracks. Daarvan is de afsluiter, genaamd ‘The Handler’, met ruim negen minuten veruit de langste. Ook ‘CLDZ’ gaat over de zes minuten. Daarin is ook goed te horen dat het gebruik van verschillende stemmen een kracht is. De cleane stem doet bij vlagen denken aan Greg Puciato, voorheen van The Dillinger Escape Plan. Dat blijkt ook in ‘The Magnificent Muraco’.

De muziek van Gozu vuurt met veel bravoure de rauwe kant van de rock op de luisteraar af. Het gevoel voor de jaren ’70 wordt op een zware, soms logge manier omgebogen tot een sound die geschikt is voor de luchtgitaristen en headbangers. ‘Ben Gazzara Loves No One’ laat die tragere, meeslepende kant ook goed horen.

Ondanks dat Gozu al jaren meedraait, was deze bij de ondergetekende niet bekend. Echter, Remedy  is een album waarmee met terugwerkende kracht de aandacht volledig op Gozu gericht kan worden. Heavy rock om helemaal in op te gaan.

Gozu - Remedy

Tracklist Remedy

  1. Tom Cruise Control 4:17
  2. CLDZ 6:57
  3. Rambo 2 4:50
  4. Joe Don Baker 3:12
  5. Pillow Talk 5:10
  6. The Magnificent Muraco 5:15
  7. Ben Gazzara Loves No One 5:34
  8. Ash 4:34
  9. The Handler 9:10

Gozu online

Facebook
Instagram
Twitter
Bandcamp

METAL BLADE ONLINE

WEBSITE 
STORE

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén