White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Extra dag voor vijfde Submit Fest in Baroeg

Leestijd: 2 minuten

Er is goed nieuws en er is heel goed nieuws. Dit behoort in die laatste categorie. De crew van Submit Fest viert ter ere van hun 5e festival-verjaardag Submit Fest 2023 met een extra dag op vrijdag 19 mei, Submit Fest 2023: TGIF!in Baroeg Rotterdam. Daarnaast is er al een eerste naam bekend gemaakt voor deze dag en een nieuwe band toegevoegd aan de bekende zaterdag.

Cage Fight (UK)

De band Cage Fight uit de UK is gestart als een ‘slaapkamerproject’ van Tesseract gitarist James Monteith en vriend en bassist/ MC John Reed om hun frustraties te uiten en als een nostalgische tribute aan bands van hun jeugd als Slayer, Terror, Hatebreed, Biohazard en Stampin’ ground. Inmiddels is het idee uitgegroeid tot een volledige band met vocaliste Rachel Aspe en drummer Nick Plews met een gelijnamig debuutalbum (Cage Fight) dat een van de meest furieuze hardcore platen in de UK is in jaren. 

Lake Malice (UK)

Lake Malice is snelgroeiende Engelse band met invloeden van nu-metal, hyperpop en metalcore. Wie zin heeft in een agressieve, volg gas Prodigy-esque stijl productie met electronics, distorted riffs en vocalen van Alice Guala, is bij Lake Malice aan het juiste adres. Na tours met Hacktivist, Bloodywood, Modern Error en Zeal and Ardor zullen ze ook te zien zijn op Download 2023 en Submit Fest. 

De line-up van 20 mei bestaat inmiddels uit Destrage (IT), Allt (SWE), The Five Hundred (UK), Frontstreet (NL) en Lake Malice (UK). Meer namen worden binnenkort bekend gemaakt. Naast Cage Fight (UK) zullen ook meer namen volgen voor de vrijdag. Voor deze 5e editie zijn zowel combitickets als losse tickets beschikbaar en is het mogelijk om een pre-order te plaatsen voor merchandise.

De crew van Submit, twee Rotterdamsen, geloven in de kracht van de Nederlandse metalscene en het talent van de nieuwe generatie.Submit Fest focust zich daarom op de beste ‘up and coming’ en ‘breaking through’ metal acts van regionale, nationale en internationale bodem. 

Submit Fest 2023

Info Submit Fest

Vrijdag 19 en zaterdag 20 mei
Waar: Baroeg, Rotterdam
Line-up:
Vrijdag
Cage Fight (Vicious Hardcore/Thrash/Crossover, UK)
more TBA
Zaterdag
Destrage (progressieve metalcore, IT)
Allt. (progressive metalcore, SWE)
The Five Hundred (technical melodic metalcore, UK)
Frontstreet (Nu-metal)
Lake Malice (Alt. metal)
Tickets:
Combiticket  VVK €30,- / Entree €32,50
Vrijdag VVK €14,- / Entree €15,-
Zaterdag VVK €19,- / Entree €20,-

Submit Fest online

Website
Facebook
Instagram
Twitter

BAROEG ONLINE

Website

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén