White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Gallia presenteert nieuwe plaat live

Eerder dit jaar lieten we weten dat de Belgische band Gallia druk bezig was met het verwerven van inkomsten om een full lenght uit te brengen. Gezien Gallia heeft laten weten dat die plaat op live gepresenteerd gaat worden, kan worden gesteld dat dat gelukt is.

Gallia zal Obscura, zoals dat album is gaan heten, op 8 oktober live presenteren. Dat zal gebeuren in het altijd gezellige Koersel, een plaats niet heel ver va Hasselt. Dit zal gebeuren op het podium van Jeugdhuis Club 9. Check hier de single ‘Euphoria’.

Het verhalende van de release

Gallia creëert altijd een verhaal rond hun releases, wat in de smaak valt bij fantasy fans. In een mythische wereld hoor je verhalen over duisternis en moed. Dit helpt om een all-round ervaring te bieden en geeft de muziek en teksten veel meer diepte. Niets is toeval, maar draagt bij aan een groter verhaal. De EP Everflame vertelde het verhaal van de bandleden die werden opgeroepen door een profetie om de Everflame te bewaken, een baken van hoop en licht. Duizenden jaren brachten ze door in een grot vol demonen, vechtend om het vuur te verdedigen.

In Obscura is hun taak volbracht en keren ze terug naar de wereld, waar ze ontdekken dat de aarde veranderd is. Niets is nog hetzelfde, en ze vertrekken op verre reizen om deze nieuwe plek te verkennen. Maar wat ze vinden, is een veel donkerdere wereld dan degene die ze achtergelaten hadden.

Gallia

GALLIA ONLINE

Website
Spotify
Facebook
Instagram
Tiktok

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén