White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Korpiklaani valt in de prijzen met… wodka

De Finse band Korpiklaani geldt als een bijzondere band en daarbij ook als een band met een mooie voorliefde voor de alcoholische dranken. Dat heeft niet alleen geresulteerd in een release die louter om de single ‘Beer, Beer’ draait, maar ook in een eigen wodka. Hoe kan het ook anders, gezien het Finnen zijn. Die wodka van Korpiklaani is in de prijzen gevallen.

Bij de International Vodka Awards, wat een soort van competitie voor producenten van wodka is, is Korpiklaani in de prijzen gevallen met hun wodka in de categorie World’s Best Infused & Botanical Vodka. Korpiklaani heeft namelijk een wodka op de markt die samen met Pyynikin Distilling Company is gemaakt. Check de impressie:

Reactie Korpiklaani

We had several sessions with Samuli the Distiller where we went through many different versions of the vodka. The correct amount of spruce was crucial in getting the flavour exactly right and even tiny changes made a huge difference in the final product. We’re very happy to see that the jury appreciated the same things and actually understood the amount of love and care that went into making this vodka.

Reactie Pyynikin Distilling Company

When Korpiklaani suggested making a vodka in cooperation, I could not have been more excited! Korpiklaani was my absolute favorite band in my youth and I still listen to them a lot. In my opinion, spruce is one of the most Finnish flavors and aromas, and it also fits very well with the look of Korpiklaani, so from the beginning it was clear what would be used in this vodka. We went collecting spruce twigs ourselves from the forest for distillation. The end result is a grain-based vodka flavored with spruce, which is wooded and fresh, like the forest in a bottle.”

Korpiklaani wodka

KORPIKLAANI

Even in het kort een introductie voor hen die in al die jaren toch Korpiklaani nog hebben gemist. Voor de Nederlanders onder ons: zie het alsof Rowwen Hèze en Flogging Molly zich samen hebben gestort in de metal. Fins is namelijk even onverstaanbaar als het Limburgs of het Iers, waar de roots van die tweede band liggen. Korpiklaani is al bijna twintig jaar lang een garantie voor feest door hun folk metal.

Onlangs bracht die Finse band, Korpiklaani dus, de langspeler Jylhä uit. Dat album is verschenen via Nuclear Blast. Korpiklaani is op Jylhä even afwisselend, opzwepend en onverstaanbaar als tevoren. De folk metal wordt hoog in het vaandel gedragen, waardoor de fans en nieuwsgierigen naar dit genre in deze release iets hebben om naar uit te kijken. Feest, zelfs als je alleen op een kamer zit.

Korpiklaani - Jylhä

TRACKLIST JYLHÄ

1. Verikoira
2. Niemi
3. Leväluhta
4. Mylly
5. Tuuleton
6. Sanaton maa
7. Kiuru
8. Miero
9. Pohja
10. Huolettomat
11. Anolan aukeat
12. Pidot
13. Juuret

KORPIKLAANI ONLINE

Facebook
Twitter
Website
Instagram

NUCLEAR BLAST ONLINE

Website
Webshop

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2021 White Room Reviews

Thema door Anders Norén