White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Them Dirty Dimes – In Gold We Trust

De goldrush en het Amerika van zo’n honderd jaar geleden. Dat is de sfeer die de plaat al ademt voordat de muziek spreken mag. Natuurlijk kan het ook misleidend zijn, maar het moet gek zijn als de muziek daar niet op geënt is. Het gaat hier om de debuutplaat In Gold We Trust van Them Dirty Dimes.

Them Dirty Dimes

Het vijftal dat schuil gaat achter Them Dirty Dimes is geen band die afkomstig is van het Amerikaanse platteland. Integendeel. Het zijn gewoon broodnuchtere Groningers. Zij handelen alleen als er goed gehandeld kan worden. Daarom hebben zij voor het opnemen van deze plaat vele gastmusici mogen verwelkomen.

In Gold We Trust

Deze plaat van Them Dirty Dimes telt dertien tracks. Daarin laten de heren niet alleen horen dat zij gastmusici uiterst gericht kunnen inzetten, maar vooral ook dat men het gevoel van de tijdsgeest van weleer fantastisch weg te kunnen zetten. ‘Blue To Black’ lijkt gemaakt te zijn in de tijden dat men een eenzame blazer in een rokerige kroeg kon laten schitteren, terwijl de rest van de band in de schaduw stond.

Them Dirty Dimes gebruikt de vele facetten van de muziek die aan die tijdsgeest gelinkt lijken te kunnen worden. ‘Fat Chance’ zal de beentjes van de vloer krijgen. Daar is ook een mooie, subtiele doch krachtige rol weggelegd voor de backing vocals. De roffelende drums doen haast vergeten dat de thematiek van goud, drank en vrouwen. ‘In Gold We Trust’, ‘Bed & Bottle Blues’ en ‘Strange Sounds’ zijn allen tracks die daarbij onderstrepen dat de muziek durft te laveren tussen de toegankelijke jazz, blues en brass. Dat klinkt gewaagd maar daar komt waarschijnlijk de Groningse nuchterheid bij om de hoek kijken.

In Gold We Trust is een debuutplaat van Them Dirty Dimes die tot in de puntjes verzorgd is. Zowel de muziek als de algehele sfeer nemen de luisteraar mee naar oude tijden, zonder direct oud te klinken. Wie het verleden zo op een voetstuk kan plaatsen, heeft een mooie toekomst.

Them Dirty Dimes - In Gold We Trust

Them Dirty Dimes online

Website
Facebook

Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2021 White Room Reviews

Thema door Anders Norén