White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Mister Misery – A Brighter Side Of Death

Soms wordt de luisteraar op het verkeerde been gezet. In het geval van de openingstrack van de nieuwe plaat van Mister Misery is dat het geval. Daarover zo meer. Die nieuwe plaat van Mister Misery heet A Brighter Side Of Death. Die nieuwe release verschijnt via Arising Empire.

Mister Misery

Het was in 2019 toen Mister Misery, een vierkoppige band, met de debuutplaat Unalive kwam. Vervolgens zorgde de wereldwijde dip door corona dat deze groep juist zeer actief werd met het uitwerken van nieuw materiaal. Daarom heeft het kwartet de nieuwe studioplaat nu al af.

A Brighter Side Of Death

Dit tweede album van Mister Misery telt dertien tracks. Daarvan is de laatste een orkestrale versie van de openingstrack. De een-na-laatste track van  A Brighter Side Of Death is de langste track. ‘Through Hell’ gaat namelijk als enigste track op deze release over de zes minuten heen.

Terugkomend op de openingstrack; dat is een verrassing. ‘Ballad Of Headless Horsemen’ is noch een ballad noch heeft het iets te maken met ‘The Four Horsemen’, van Metallica. Na wat inleidende noten blijkt dat deze metal niet gemaakt is voor ballades en dat Mister Misery vlamt. Vocaal neigt het soms naar Cradle Of Filth, terwijl er ook parallellen met Caliban te trekken zijn.

‘Buried’ en ‘Mister Hyde’ laten horen dat de moderne metal met een toegankelijk karakter, zoals dat van Linkin Park, Static X en P.O.D., ook van invloed is. Toch moet daarbij wel genoteerd worden dat Mister Misery bij vlagen wel bruter te werk gaat. De radiovriendelijke refreinen zorgen echter dat het toegankelijk karakter wel overeind blijft.

Karakter

Eén van de andere sterke punten van Mister Misery is dat zij het spookachtige karakter goed weet te implementeren in hun moderne metal. ‘Devil In Me’, welke ook als single is uitgekomen, onderstreept dat. Die spookachtige ondertoon in de sound geeft extra body aan de muziek. Soms doet Mister Misery dan ook denken aan het heavy broertje van Murderdolls.

Mister Misery heeft met A Brighter Side Of Death een plaat die laat horen dat de metal ook een toegankelijk karakter kan hebben. Daarbij brengen deze rockers het spookachtige van de metal naar het grote publiek.

Mister Misery - A Brighter Side of Death

Tracklist A Brighter Side Of Death

01. Ballad Of The Headless Horseman
 02. Buried
 03. Mister Hyde
 04. Burn
 05. Devil In Me
 06. I’ll Never Be Yours
 07. Under The Moonlight
 08. In Forever (We All Fall Down)
 09. Clown Prince Of Hell
 10. We Don’t Belong
 11. Home
 12. Through Hell
 13. Ballad Of The Headless Horseman (Bonus Track – Orchestral Version)

Mister Misery online

Website
Facebook
Instagram

ARISING EMPIRE ONLINE

Website
Facebook
TwitterVolg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén