White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Nieuwe single Fortarock-headliner Amon Amarth

“Berserkers waren sterke Noorse strijders, die, als ze zich niet in de strijd stortten, vellen droegen van de beer die ze met de hand gedood zouden hebben. Die berenvellen droegen ze om gebruik te maken van de angst die mensen hadden voor wilde dieren. Hun naam is hieruit afgeleid. ‘ber’ betekent beer, en ‘serk’ betekent huid. Als ze zich in de strijd stortten, vochten ze in naakt bovenlijf. Ze wonden zich op tot een staat van extase; in deze staat waren ze formidabele krijgers en schijnbaar ongevoelig voor pijn.

Tot het inleidingsritueel tot de strijd behoorden rituele groepszang en dans, waardoor de krijgers in een roes geraakten en in strijdwoede ontstaken. Deze rituelen gaven hen een onkwetsbaarheidsgevoel en zij gaven zich daardoor volledig en met eigen doodsverachting over aan de strijd. Deze rituelen gingen waarschijnlijk gepaard met het gebruik van hallucinogene middelen zoals 
Amanita muscaria (Vliegenzwam) met mede gemengd, waardoor ze zich niets van pijn of wonden aantrokken tijdens de strijd.”
[Bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Berserker]

Op 3 mei aanstaande brengt Amon Amarth zijn nieuwe (11e) studio-album getiteld ‘Berserker’ uit via Sony Music. Zojuist heeft deze Zweedse melodieuze (death) metalband de eerste single-video ‘Raven’s Flight’ daarvan online gezet en het album artwork onthuld. De video staat hieronder.

Directed by Roboshobo, ‘Raven’s Flight’ will be the first of a trilogy of music videos from ‘Berserker’, each one increasingly epic in its scope, further immersing the viewer in the world of Amon Amarth. Much like the songs on ‘Berserker’, the videos present Amon Amarth to its fullest. The cast features Josh Barnett as “the Berserker” and Erick Rowan as “Thor”, among others.

Afgelopen dagen gaf de band via zijn social media al meerdere hints over het overkoepelende thema van het nieuwe album ‘Berserker’, o.a. door te verwijzen naar de websites http://theberserkeriscoming.com en naar ravens-flight.com.

Benelux shows: FortaRock (headliner) en Graspop
In mei gaat Amon Amarth op rooftocht door Noord-Amerika met SlayerLamb of God enCannibal Corpse. In juni trotseren de Noormannen per vikingschip de Atlanisch Oceaan voor een invasie in Europa. In de Benelux geven ze shows op Fortarock in Nijmegen op zondag 2 juni (headliner) en op Graspop in Dessel (BE) op vrijdag 21 juni.

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén