White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Nikki Stringfield komt met eerste eigen album

Leestijd: 2 minuten

Na internationale bekendheid te hebben verworven tijdens tours met de gerenommeerde tributeband The Iron Maidens en de originele nieuwkomers Heaven Below, staat de vrouwelijke rocker uit Dallas, Texas, Nikki Stringfield, op het punt haar eerste volledige album uit te brengen met haar solowerk. Het beste omschreven door Nikki zelf, is “Apocrypha” “harde rock met een vleugje metal”, met gevarieerde harmonieën, pakkende hooks en riffs, en vocalen die iets volledig nieuws introduceren voor Stringfield.

Hoewel de meesten haar alleen kennen als een pure gitarist, heeft dit nieuwe album haar de kans gegeven om niet alleen haar instrumentale vaardigheden te laten zien, maar ook haar schrijf- en zangkwaliteiten, aangezien ze de frontvrouw en zangeres is op dit nieuwe album. “Most people know me as the guitarist for The Iron Maidens, a well-known all-female tribute to Iron Maiden. I’ve been known as a shred/lead guitarist for bands up until this point.”

Sound

Met invloeden die variëren van Nirvana, Avenged Sevenfold, Evanescence, Pantera tot System of a Down, is Nikki’s geluid een unieke combinatie van grimmige metal met een opgewekte, meeslepende aard. Van de twaalf nummers op het nieuwe album bevat elk een nieuwe laag aan het album, sommige langzamer en duister, terwijl andere energiek en snel zijn. Als geheel combineert het album veel verschillende invloeden (inclusief een onverwachte cover van Seal’s “Kiss from a Rose”) om Nikki’s ware, authentieke en eclectische kunstenaarschap over te brengen.


Nikki zal een geweldige muziekvideo uitbrengen voor “Where The Demons Lie” en een single op 21 september. Nikki deelt: “Where The Demons Lie” begon eigenlijk als ons minst favoriete nummer, maar nadat we de vocalen hadden voltooid, werd het de keuze voor de eerste single. Ik hou van horrorfilms, dus dat komt veel naar voren in mijn teksten, met een vleugje griezeligheid in de muziek. Patrick en ik zijn allebei grote fans van “Alice in Chains”, dus dat had veel invloed op de spookachtige achtergrondzang/harmonieën.”

“Apocrypha” zal uitkomen op vrijdag 29 september, met een release show in Saint Rocke in Hermosa Beach op 28 september. Het album is inmiddels in de pre-save op Apple Music en op Spotify.

Nikki Stringfield 2023

Nikki Stringfield online

Website
Facebook
X / Twitter

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén