White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Oceans covert klassieker System Of A Down

Leestijd: 2 minuten

Het was de zomer van 2001 toen System Of A Down wereldwijd veel airplay behaalde met hun energieke track ‘Chop Suey!’. Dat nummer zou een klassieker worden en die track heeft Oceans bewogen hun eigen versie hiervan op te nemen.

De versie van Oceans van deze klassieker is ook voorzien van een videoclip. De band geeft hiermee ook terug te gaan naar hun roots. Naast de geanimeerde video is de song ook te vinden op de diverse streamingsdiensten. Check ‘Chop Suey!’ in de versie van Oceans hier.

Reactie

Timo Rotten laat weten: “Toxicity was one of my favorite albums when it came out, but I hadn’t heard it in a while. Then Thomas dug it up again a few weeks ago and the question immediately came to my mind: How would this sound with growls? And whether I could do it at all. We just had to try it out. Did I get it right? I think you have to decide for yourselves.”

Oceans is een band die sowieso niet vies is van het opnemen van covers. Oceans heeft namelijk al menig klassieker in hun eigen versie de wereld in geslingerd. Op die manier wist de groep ook de spotlight naar zich te trekken met onder andere zeer bekende tracks van Radiohead en Deftones. ‘Scars To Your Beautiful’ liet ook blijken dat ze ook input halen van buiten de geijkte genres. Die hit van Alessia Cara werd vertolkt met Anna Murphy aan hun zijde.

Oceans 2023

OCEANS ONLINE

Website
Facebook
Twitter

NUCLEAR BLAST ONLINE

Website
Webshop

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén