White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

‘Power Up’ van AC/DC uit in november

Op vrijdag 13 november is het dan eindelijk zover. Dan brengt AC/DC zijn nieuwe (17e) album ‘POWER UP’ uit via Columbia Records (/Sony Music). Dit is de eerste nieuwe muziek van de legendarische band sinds 2014. Met de geweldige nieuwe single ‘Shot In The Dark’ zet de Australische rocklegende, die in absolute topconditie verkeert, direct de toon.

De bandbezetting is als volgt:
Brian Johnson: zang
Angus Young: lead gitaar
Stevie Young: slag gitaar
Cliff Williams: bas
Phil Rudd: drums

De video van ‘Shot In The Dark’ staat hieronder; de pre-order hier.

Power Up

Voor het album werkte de band opnieuw met producer Brendan O’Brien, waarmee ook ‘Black Ice’ (uit 2008) en ‘Rock Or Bust’ (2014) werden gemaakt. Volledig opgeladen voor het volgende decennium biedt AC/DC op Power Up twaalf ijzersterke nummers, waarop met grote trots de eigen zo herkenbare sound en kenmerkende power opnieuw worden geëtaleerd.

‘POWER UP’ is beschikbaar in meerdere versies die verzamelaars en die-hard fans zullen doen watertanden, waaronder digitale, CD- en deluxe versies. Met als absolute klap op de vuurpijl de limited edition: een unieke luxe ‘POWER UP’-box als ultiem hebbeding voor de fan. Met een druk op de knop aan de zijkant van de box gaat het neon AC/DC-logo knipperen en knalt ‘Shot In The Dark’ direct uit de ingebouwde luidsprekers. De box bevat de CD in soft-pack met een booklet van 20 pagina’s met exclusieve foto’s, plus een USB-oplaadkabel zodat de box altijd opgeladen en ingeschakeld blijft.

De LP Power Up van AC/DC verschijnt op 180 gram vinyl in een mooie klaphoes. Limited editions van de LP zijn verkrijgbaar bij geselecteerde winkels in het hele land, evenals bij de online shop van de band. Het album zal beschikbaar zijn op alle digitale platforms.

AC/DC - Power Up

TRACKLIST Power Up

1.     Realize
2.     Rejection
3.     Shot In The Dark
4.     Through The Mists Of Time
5.     Kick You When You’re Down
6.     Witch’s Spell
7.     Demon Fire
8.     Wild Reputation
9.     No Man’s Land
10.  Systems Down
11.  Money Shot
12.  Code Red

AC/DC

Over AC/DC

It’s a long way to the top,
If you wanna rock ‘n’ roll

[uit: ‘It’s A Long Way To The Top’ van het 2e album ‘T.N.T.’ uit 1975]

Als er één band is die met recht legendarisch genoemd mag worden, is het AC/DC wel. In 1973 opgericht in Sydney door de broers Angus en Malcolm Young, op dat moment respectievelijk 18 en 20 jaar oud. Hun oudste broer George (geboren in 1946) is dan ook al van de partij. Hij is onder meer als bassist, gitarist en achtergrondzanger te horen op AC/DC’s debuutalbum ‘High Voltage’ uit 1975, dat hij samen met Harry Vanda produceert en dat in eerste instantie alleen in Australië wordt uitgebracht, net als het album daarna: ‘T.N.T.’ uit 1976 (songs van deze twee albums verschijnen in 1976 op de eerste internationale uitgave van ‘High Voltage’). George richt later ook de internationaal succesvolle bands the Easybeats en Flash and the Pan op.

Samen met de iconische Australische zanger-songwriter-muzikant Bon Scott (9 juli 1946–19 februari 1980) brengt de band zes genre definiërende platen uit, die nog decennia lang een muzikale inspiratiebron blijken voor vele duizenden muzikanten en bands. ‘Highway To Hell’ uit 1979 is het laatste album waarop Bon Scott als zanger te horen is. Hij overlijdt op 19 februari 1980 op 33-jarige leeftijd door een acute alcoholvergiftiging. Het betekent gelukkig niet het einde van de band, want later dat jaar verschijnt het nieuwe (7e) studio-album ‘Back In Black’, waarop de band de nieuwe Britse zanger Brian Johnson voorstelt, afkomstig van de glamrockband Geordie.

Successen

Van deze klassieker ‘Back In Black’ worden wereldwijd maar liefst bijna 50 miljoen exemplaren verkocht, waarvan 21 miljoen in de Verenigde Staten. Het is het op twee na best verkochte album ooit, na Michael Jackson’s ‘Thriller’ (110 miljoen exemplaren) en ‘The Dark Side Of The Moon’ van Pink Floyd (50 miljoen) – bron: Wikipedia.

AC/DC’s shows -in uitverkochte stadions op alle continenten- zijn een waar spektakel. Met Angus in kostschooluniform als centraal stralend middelpunt, duck walking, wild headbangend, over de grond rollend en zelfs in de nek van de zanger gitaar spelend; plus met de klassieke iconische podium attributen zoals de reusachtige klok bel, de kanonnen, de sloopkogel, de gigantische opblaaspop Rosie en de imposante locomotief (tijdens de ‘Black Ice’ tour).

AC/DC verkocht wereldwijd meer dan 200 miljoen albums waarvan 71,5 miljoen in de Verenigde Staten, en genereert miljarden streams. In 2004 plaatst muziektijdschrift Rolling Stone AC/DC op de 72e plaats van ‘The 100 Greatest Artists of All Time’ lijst. In 2003 wordt de band vereeuwigd in de Rock and Roll Hall of Fame®; en in 2010 wint AC/DC zijn eerste Grammy® Award in de categorie ‘Best Hard Rock Performance’ voor de song ‘War Machine’.

In NPO’s Top 2000 van 2019 staat AC/DC met zes nummers:
#20 –  Thunderstruck
#66 –  Highway To Hell
#81 –  Whole Lotta Rosie
#295 –  Back In Black
#381 –  You Shook Me All Night Long
#623 –  Let There Be Rock

AC/DC Online

Website
Facebook
Instagram
Twitter

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2021 White Room Reviews

Thema door Anders Norén