White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

R.I.P. Eddie Van Halen (1955-2020)

Op 65-jarige leeftijd is Eddie van Halen overleden. De gitarist is geboren in Nederland en op 7-jarige leeftijd naar de Verenigde Staten verhuisd. Samen met zijn jongere broer Alex maakte hij furore met Van Halen. Die band scoorde vooral in de jaren ’80 een reeks aan indrukwekkende hits.

Eddie van Halen vocht al een geruime tijd tegen kanker. Hij heeft die strijd dus nu op 65-jarige leeftijd verloren. Zijn legacy zal tot ver in de toekomst merkbaar zijn.

Eddie van Halen

Van Halen

Het was nog voor in de jaren ’70 toen hij met zijn broer Van Halen op richtte. Zijn gitaarkunsten bleken onnavolgbaar. Waar hits als ‘Jump’, ‘Runnin’ With The Devil’ en ‘Ain’t Talking ‘bout Love’ voor het mainstream publiek ook voor zich spreken, is zijn gitaarwerk in ‘Eruption’ fenomenaal te noemen. Niet voor niets is deze gitarist in de top-100 van Guitar World’s lijst van gitaristen op 1 terug te vinden.

Michael Jackson

Zijn begenadigde talent hield hij niet alleen voor zijn eigen band. De meest legendarische gastbijdrage leverde hij bij Michael Jackson. ‘Beat It’ zou zonder deze gitarist nooit de glans hebben gehad die deze nu heeft. Kortom, deze man, de koning van het tappen, zal voortlezen.

Van Halen online

Website

Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén