White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Saħħar heeft nieuwe single online

Leestijd: 2 minuten

Malta staat om veel zaken bekend, maar niet om black metal. Ondanks dat het eiland, of eigenlijk ‘eilanden, want Gozo mag niet vergeten worden, wel een actieve metalscène heeft, wordt niet direct aan dit genre gedacht. Saħħar is toch een exponent van de black metal op Malta en die band heeft een nieuwe single online.

Die nieuwe single van Saħħar heet ‘L-Imlejka’, want ja, de Maltese taal zal voor velen onbegrijpelijk zijn. De invloeden van alle uithoeken rondom de Middellandse Zee lijken proefbaar, wat resulteert in bijzondere woorden, plaatsnamen en tekens. In dat geval moet men ook niet direct verwachten deze track van Saħħar mee te kunnen zingen. Maar ja, dat is ook weer wel inherent aan de black metal. Check die track hier.

Over de band

Als het gaat om Saħħar, dan gaat het om Marton Saliba. Hij is het brein achter deze Maltese formatie en buiten dat is hij ook degene die alles schrijft, speelt en produceert. Kortom, het betreft hier echt een eenmansband in de volle kracht van het woord.

Saħħar draait al mee sinds de eerste helft van het eerste decennium van dit millennium. Door de jaren heeft heeft deze act de nodige releases uitgebracht, waarvan zes langspeler. Het Maltees is de taal die hier trots wordt gevoerd. Overigens stamt de meest recente langspeler, Tiġrif tal​-​Ġnus, uit 2020. Misschien is deze nieuwe single van Saħħar wel een voorbode op iets moois in 2024. Stay tuned dus.

Saħħar

Saħħar online

Bandcamp
Facebook
Instagram
TikTok

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén