White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Sivert Høyem verwelkomt Trompettist Molvær in single

Vandaag komt ‘Devotional’ uit, de nieuwe single van Sivert Høyem. Het is na ‘Run Away’ de tweede single van de EP ‘Roses of Neurosis’ die uitkomt op 12 februari 2021. Op ‘Devotional’ wordt Sivert Høyem’s meesterlijke songwriting versterkt door de muzikale bijdrage van de bekende Noorse jazz trompettist Nils Petter Molvær, die het droomlandschap van de single inkleurt met zijn kenmerkende geluid.

Trompet solo van Nils Petter Molvær

‘Devotional’ kwam tot stand in Sivert’s studio in Oslo met zijn vaste muzikale partner Christer Knutsen. Høyem zong en speelde gitaar, terwijl Knutsen het geluid deed en alle andere instrumenten bespeelde. Toen het nummer vorm begon te krijgen, bleek er plek te zijn voor een echte solo. Eigenlijk overwogen de muzikanten om een virtuoze harmonica-solo toe te voegen. Maar op de één of andere manier kwam de naam van Nils Petter Molvær bovendrijven, een pionier en grootmeester in de hedendaagse fusie van jazz en elektronische muziek.

Ontmoeting in Amsterdam

Sivert licht toe: “Ik ontmoette Nils Petter voor het eerst bij een Madrugada concert in Amsterdam 20 jaar geleden. Het bleek dat we een aantal dezelfde muzikale referenties en interesses hadden, vooral op het gebied van pop en rock. Ik wilde al heel lang een keer met hem samenwerken. Het aparte geluid dat hij toevoegt aan ‘Devotional’ en aan één van de andere nummers, maakt dat ze een speciale plaats innemen op de nieuwe EP.”

Unieke gastbijdrage

Ik heb de indruk dat Nils Petter niet veel van dit soort gastbijdrages doet buiten zijn eigen genre. Hij is een van de meest stijlbepalende artiesten in de moderne Noorse jazz, en ook een grote naam in de rest van de wereld. Het is dus een echte eer om dit samen met hem gedaan te hebben”, zegt Sivert Høyem over de trompettist van de nieuwe single.

Sivert Høyem

SIVERT HØYEM ONLINE

Website

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén