White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Soulfly – The Song Remains Insane

Het was aan het eind van de jaren ’90 toen Max Cavalera Soulfly oprichtte. Na zijn vertrek uit Sepultura zette hij het experimentele pad dat op het fameuze Roots was ingezet. Bombastische metal gecombineerd met inheemse invloeden. De eerste albums van Soulfly komen nu via BMG onder de noemer The Soul Remains Insane uit als boxset.

The Soul Remains Insane

De vijf eerste albums van Soulfly, welke overigens komende zomer met de twaalfde in hun reeks komt, zijn in deze boxset als vinyl of als cd te krijgen. Het design van de releases is aangepast zodat het ook daadwerkelijk in de box kan, dus geen jewelcases in het geval van de cd’s.

Muziek

Soulfly, Primitive, 3, Prophecy en Soulfire zijn dus hier in deze uitgave beschikbaar. De muziek is precies zoals destijds, wat ook inhoudt dat er geen bonusnummers aan de tracklists zijn toegevoegd. De liefhebbers van de band zullen in dat geval deze release links kunnen laten liggen, omdat zij dit werk allemaal al hebben.

The Soul Remains Insane is vooral bedoeld voor hen die destijds de eerste platen, of een deel daarvan, gemist hebben. De ondergetekende heeft bijvoorbeeld alleen de eerste drie albums in de collectie, maar haakte daarna af. In dat geval is het mooi om via The Soul Remains Insane toch nog aan Prophecy en Soulfire te komen. Eerlijk is eerlijk, er staan ondanks de wisselingen in de band, genoeg lekkere tracks op die de spirit van Soulfly duidelijk ademen.

Kortom, The Soul Remains Insane is een mooie, sterk vormgegeven uitgave die de eerste vijf albums van Soulfly nog even goed in de spotlight zet. Zoals Max Cavalera zou zeggen: ‘Keep The Spirit High!’

Soulfly - The Soul Remains Insane

SOULFLY ONLINE

Facebook
Instagram
Twitter
Website

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén