White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Valley Of The Sun – The Chariot

Leestijd: 2 minuten

Cincinnati in Ohio is de stad van Jerry Springer en Carmen Electra, maar bovenal de stad van Valley Of The Sun. Bij wie dat kwartje nog niet was gevallen, geldt dat die de laatste twaalf jaar onder een steen moet hebben geleefd. Via Ripple Music en Fuzzorama Records komt Valley Of The Sun nu met The Chariot.

Valley Of The Sun

Ergens op het snijvlak van de stoner, de grunge en hier en daar wat psychedelica acteert Valley Of The Sun al een flink aantal jaar op internationaal gewaardeerd niveau. Met onder andere Electric Talons Of The Thunderhawk en Old Gods, wat hun meest recente langspeler is, heeft de band zich flink in de kijker weten te spelen.

The Chariot

Nu is er die nieuwe langspeler, The Chariot. In tien tracks laat het kwartet van Valley Of The Sun op The Chariot horen dat zij niet stil hebben gezeten. Met alleen ‘Sunblind’ als track die de vier minuten niet haalt, schotelen de heren de luisteraar de luisteraar tracks voor die qua speelduur perfect passen bij de flow van deze band.

Valley Of The Sun laat namelijk op deze plaat horen dat hun slepende rock, waarbij ook de hints naar Kyuss in onder andere opener ‘Sweet Sands’ hoorbaar zijn, pakkend van aard is. Of mensen nu gaan voor de grooves of het lekkere gitaarspel; iedereen komt aan zijn, of haar, trekken. Dat Valley Of The Sun daarbij ook de nodige variatie in de sound gooit, blijkt met onder andere ‘As We Decay’. Ergens doet dat nummer ook denken aan het rustigere werk van ASG, als het om het gevoel gaat. Anderzijds zijn er ook genoeg momenten waarop dit viertal het vuurtje hoog opsteekt.

The Chariot is een rockende plaat van Valley Of The Sun die komt met een gevoel dat normaal verwacht wordt van grootheden als Kyuss en Truckfighters. Daarom zijn deze Amerikanen dus het gezicht van Cincinnati.

Valley Of The Sun - The Chariot

Valley Of The Sun online

Facebook
Twitter

Ripple Music online

Website
Facebook
Twitter
Bandcamp

FUZZORAMA RECORDS ONLINE

Website
Webshop0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén