White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Speelschema Wacken Open Air bekend

Leestijd: 3 minuten

Wie speelt op welk podium en wanneer? De speelvolgorde voor Wacken Open Air 2023 is hier! Met de gecombineerde inspanning van meer dan 200 bands, negen podia en 80.000 festivalgangers zal het “Heilige Grond” opnieuw trillen tussen 2 en 5 augustus wanneer Wacken 2023 neerstrijkt in de legendarische Noord-Duitse stad. Check het hele speelschema hier.

De line-up van dit jaar wordt aangevoerd door Iron Maiden, die voor de vierde keer headliner zal zijn op W:O:A met hun show op vrijdag 4 augustus. De Britse legendes hebben Heavy Metal gedefinieerd als geen andere band, hun hits zijn in het DNA van metalheads over de hele wereld gegrift.

Doro en Wacken

Het festival begint met volledig gebruik van het Louder podium. Op spectaculaire wijze zal Doro de eerste dag afsluiten. Een bezoek van de Queen of Metal is altijd speciaal, maar dit jaar markeert Wacken de 40e verjaardag van Doro als artiest.

Ook terug met volle kracht is de finale van de Wacken Metal Battle. De internationale bandwedstrijd, opgericht in 2004, heeft als doel nieuw talent te ontdekken en de scene wereldwijd te ondersteunen. Op woensdag zullen aspirant-bands uit 30 landen terugkeren naar de WET- en Headbangerspodia.

Wacken

Kreator, Helloween en andere topbands

Op donderdag zullen onze hoofdpodia, Faster en Harder, op volle toeren draaien en zullen Thrash-zwaargewichten Kreator en power metal-veteranen Helloween verwelkomen. Megadeth, ongetwijfeld onderdeel van Thrash’s Big 4, zal de “Heilige Grond” betreden op vrijdag, net als de favoriete Metal-ambassadeurs van het Eurovisie Songfestival, Lord Of The Lost, die Wacken zullen laten rocken na de avondklok. Zaterdag wachten nog meer hoogtepunten: de Duitse melodic death-darlings Heaven Shall Burn zullen langskomen, evenals Two Steps From Hell.

Dat Californische duo zal W:O:A afsluiten met hun epische muziek, zoals te horen op soundtracks van films, trailers, shows en games. Voor de band is het hun eerste festivalshow en enige Europese festivaloptreden in 2023; voor ons is het een perfecte, waardige afsluiter van Wacken.

Wacken Poster

Muziek en meer

Fans kunnen ook uitkijken naar optredens van Saltatio Mortis, Trivium, Beyond The Black, Hammerfall, voormalig gezicht van HIM Ville Valo, Uriah Heep en vele andere bands van over de hele wereld en uit alle hoeken van rock, metal en meer. Nieuwe toevoegingen aan de line-up zijn Skew Siskin uit Berlijn en muziekproducer/social media-artiest Peyton Parrish. Sinds 2020 maakt hij miljoenen fans wereldwijd enthousiast met zijn covers en eigen nummers – en zijn machtige Vikingstijl past perfect bij het thema van W:O:A van dit jaar.

Naast de muzikale optredens zijn er ook lezingen, comedy shows, feestjes en andere spannende acts. Blijf de komende weken op de hoogte voor meer informatie.

WOA2022

WACKEN OPEN AIR ONLINE

Website
Facebook
Instagram
Twitter

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén