White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Squid kondigt nieuwe plaat aan

Leestijd: 2 minuten

De Britse post-punk band Squid kondigt daarbij hun tweede project ‘O Monolith’ aan. Het album is de opvolger van het debuutalbum ‘Bright Green Field’ en verschijnt 9 juni 2023. De eerste single ‘Swing (In A Dream)’ zag woensdagavond 8 februari voor het eerst het licht, welke gepaard gaat met een gloednieuwe video.

Slechts twee weken na de release van ‘Bright Green Field’ namen de eerste songs van ‘O Monolith’ al vorm aan. Hoewel de eerste opnames plaats vonden in Bristol, verhuisde de band gedurende het proces naar Peter Gabriel’s Real World Studio’s in Wilthsire, wat te horen is in de sound van het album. Waar ‘Bright Green Field’ een verzameling was van post-punk, is ‘O Monolith’ een album dat vrijer, karakteristieker en vooral warmer klinkt.

Folklore

Aan de hand van echte folklore nemen de bandleden je gedurende negen songs mee op een reis vol mysterie en verwondering, zonder daarin verdwaald te raken. Van begin tot eind onderzoekt SQUID de belangrijke relatie tussen mens en zijn omgeving. Gevoelens en herinneringen worden zorgvuldig opgeroepen met nostalgische, dromerige klanken.

De video voor ‘Swing (In A Dream)’ is toevalligerwijs gelanceerd terwijl een onmogelijk record in de NBA verbroken werd door LeBron James. Blijkbaar hebben de heren van Squid andere talenten, maar de video is leuk gemaakt. Check it out.

Ontwikkeling en reactie

Naast het nieuwe geluid dat de band voortbrengt, heeft ook zanger Ollie Judge zich in de afgelopen jaren aanzienlijk ontwikkeld. Judge bewijst veel meer dan een gewone punkzanger te zijn wanneer hij nummers eindigt met zachtaardige zang die hij voorheen vervangen zou hebben door energieke en luide klanken: “It’s a lot more vulnerable than stuff we’ve previously done,” verklaart zanger Ollie Judge. “Me and Dan were talking about vocal delivery and how it would be good to not completely let myself go, and not fall back on shouting because it’s more instantly gratifying.”

O Monolith zal op 9 juni gaat verschijnen via WARP/V2 Records. Het album van Squid kan middels deze link al gereserveerd worden.

Squid

Squid online

Website
Instagram
Facebook

V2 RECORDS ONLINE

Website
Facebook
Twitter
Instagram

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén