White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Subterranean Masquerade komt met nieuwe plaat

Leestijd: 2 minuten

Israël is een land met vele gezichten. Er zijn mensen die het associëren met de historische stad Jeruzalem, terwijl andere de moderne kant van Tel Aviv of de stranden van Eilat direct naar boven halen. Wat niet iedereen weet, is dat Israël ook metalbands herbergt. Subterranean Masquerade is daar een voorbeeld van en die band komt met een nieuwe plaat.

De datum van dat album is helemaal speciaal. De nieuwe plaat van Subterranean Masquerade komt op 14 mei uit. Juist, dat is de dag waarop eind jaren ’40 van de vorige eeuw de staat Israël werd uitgeroepen. Het nieuwe album zal de naam Mountain Fever meekrijgen.

Mountain Fever

Deze nieuwe release van de Israëlische band wordt de vierde langspeler van hen. Op Mountain Fever gaan tien tracks staan. Sommige daarvan hebben een titel in de moederstaal van de leden. Mountain Fever is afgemixt door niemand minder dan Jens Bogren. Dat schept natuurlijk verwachtingen. 14 mei verschijnt de release via Sensory.

Over Subterranean Masquarade

De band vindt zijn oorsprong aan het eind van het vorige millennium. De groep is inmiddels uitgegroeid tot een zevental. Veel leden daarvan zijn er pas sinds enkele jaren bij. Slechts een enkeling maakte het begin mee.

In 2005 verscheen pas de eerste langspeler van Subterranean Masquerade. Toen kwam Suspended Animation Dreams uit. Daarna was het nog tien jaar wachten tot de tweede langspeler verscheen. De sound van de band ontwikkelde zich ook. Daardoor zijn er invloeden van de psychedelische en progressieve kant van de metal te bemerken.

Subterranean Masquerade

Subterranean Masquerade online

Bandcamp
Website
Facebook

SENSORY ONLINE

Bandcamp

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén