White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Oceans – We Are Nøt Okay

Leestijd: 2 minuten

Wat is het beste om te doen in tijden dat contact lastiger is? Juist, dan moeten de banden aangehaald worden. Dat moet de metalband Oceans ook hebben gedacht. In tijden dat de wereld wat moeizamer draaide, heeft de band een nieuwe ep opgenomen. Via Nuclear Blast komt Oceans met We Are Nøt Okay.

Oceans

Iets meer dan een jaar geleden, aan het begin van 2020, kwam Oceans met The Sun And The Cold. Deze debuutplaat volgde op twee ep’s. De luxere uitgave van deze langspeler kwam ook met die twee ep’s op een extra schijf. Die release liet horen waarom Oceans direct bij een grote platenmaatschappij als Nuclear Blast zat voor de debuutplaat.

We Are Nøt Okay

Nu is daar wederom een ep. De release telt vier tracks. Zoals gezegd, haalt Oceans hier de banden aan met bevriende muzikanten. Elke track is dan ook een samenwerkingen. ‘We Are Nøt Okay is een strakke samenwerkingen met Andy Dörner. De zanger van Caliban zorgt voor een mooie, energieke samenwerking. De metal van Oceans hangt nog steeds ergens tussen de metalcore en progressieve metal.

‘Voices’ is een track die samen met Infected Rain’s Lena Scissorhands wordt gespeeld. Haar heldere stem geeft een hele andere lading aan de track. Alsof er een baken rust aan het geheel is toegevoegd. Dat is heel anders in ‘Shark Tooth’. Daar komt Christoph Wieczorek meezingen. Hierdoor ontstaat er een heel breed stemgeluid over een toch al beukende track.

Thematiek

De vier tracks hebben ook één andere gemeenschappelijke deler. Alle tracks gaan over depressiviteit. Juist nu. In tijden dat meer mensen depressief geraken, grijpt Oceans dat aan om hun muziek kracht bij te zetten. In dat opzicht is het te hopen dat men hier kracht uit haalt en ziet dat men echt niet de enige is die zich zo voelt. Een helpende hand uit de metalwereld.

Vier nummer, vier keer Oceans op een mooie wijze de krachten bundelend. Als iets in de wereld belangrijk is om de neerslachtigheid tegen te gaan, is het contact. Het advies luidt dan ook dat We Are Nøt Okay van Oceans in samenzijn nog beter klinkt dan alleen.

Oceans - We Are Nøt Okay - Artwork

Oceans online

Website
Facebook
Twitter

NUCLEAR BLAST ONLINE

Website
Webshop

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén