White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Steve Von Till – A Deep Voiceless Wilderness

Afgelopen jaar kwam Steve Von Till met het album No Wilderness Deep Enough. Die plaat kenmerkte zich door de eerste soloplaat van Von Till te zijn waarop geen gitaar te horen was. Nu komt dat album in een andere variatie uit: zonder stem. Via Neurot Recordings komt Steve Von Till met A Deep Voiceless Wilderness.

Steve Von Till

Natuurlijk zal Steve Von Till altijd verbonden worden aan Neurosis. Als één van de peilers van de post-metal band doet hij echter meer. Solo gaat hij zowel onder zijn eigen naam als middels het pseudoniem Harvestman aan de slag. Dat doet hij inmiddels ook al een flink aantal jaar.

A Deep Voiceless Wilderness

Deze plaat telt zes tracks. Drie van die nummers op deze release duren meer dan zeven minuten, terwijl ook opener ‘Called From The Wind’ de zes en een halve minuut benadert. De kortste track op deze schijf is ‘Shelter In Surrender’. Hier vraagt Steve Von Till maar iets meer dan vier minuten van de luisteraar.

Voor wie nog niet bekend is met het solowerk van Steve Von Till: het is ambient. Het staat dus ver van wat hij in Neurosis doet. Doordat er nu ook helemaal geen gitaar meer aan te pas komt, is de sound nog abstracter dan deze al was. De rustgevende omgeving die Von Till schetst, wordt subtiel gevuld met elementen die vooral een klassieke associatie hebben. ‘Called From The Wind’ laat dat goed horen. ‘We’ll Always Have The Sea’ doet zelfs nog een stapje verder terug. Het voelt als uitkijken bij een ondergaande zon naar een uitermate rustige zee.

Wie beseft dat Steve Von Till het op A Deep Voiceless Wilderness helemaal zonder gitaar én zonder stem doet, weet dat er alleen geluisterd kan worden met een hele open blik. Von Till schetst met zijn sound de ultieme rust van de natuur. Een klein beetje wind, graslanden die er uitgestrekt bij liggen en een hert dat ongestoord graast. Dit is durven wegdromen naar de ultieme rust.

Steve Von Till - A Deep Voiceless Wilderness

Tracklist A Deep Voiceless Wilderness

  1. Called From the Wind 6:27
  2. We’ll Always Have the Sea 5:10
  3. The Emptiness Swallows Us All 7:03
  4. Shelter in Surrender 4:12
  5. Nightshade High Country 7:03
  6. The Spiraling Away 7:20

Steve Von Till online

Website
Bandcamp
Facebook

Neurot Recordings

Website
Webshop
Bandcamp
Facebook

Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén