White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Tusky knalt de single ‘Trial & Terror’ online

Leestijd: 2 minuten

’s Lands coolste ‘kick-in-your-face’ punkrock band Tusky heeft zojuist zijn gloednieuwe single-video ‘Trial & Terror’ online gezet. Die is afkomstig van het nieuwe studio-album – de opvolger van debuutalbum ‘Rated Gnar’ uit 2018 – dat voorjaar van 2022 via Suburban Records verschijnt.

‘Trial & Terror’ is een knallend, uptempo punkrock anthem dat gaat over hoe het leven ineens om kan slaan. De song is gebaseerd op een waargebeurd verhaal dat zich afspeelde in de Amerikaanse staat Arkansas. De 20-jarige Scotty Scot werd onterecht veroordeeld voor een roofmoord waarvan hij zelf getuige was. Na een jarenlange juridische strijd werd Scotty uiteindelijk toch vrijgesproken. Check hier snel die hete nieuwe single van Tusky.

Justin Ghijssen (ex-bassist van Tusky) is al vanaf het prille begin de vaste illustrator van de band. Sinds het verschijnen van de single ‘We’re Going Out Again’ brengt de band bij iedere single een 8 pagina tellende comic uit, dat het verhaal van Tusky’s mascotte Chase vertelt. Bij de release van het volledige album worden de bij elke single los verschenen delen gebundeld en als een volledig strip album uitgebracht.

Over Tusky

De in 2005 opgerichte post-hardcore/punkrock band John Coffey kondigde na zijn 3e album ‘The Great News’ in mei 2016 aan om voor onbepaalde tijd te stoppen. Het duurde echter niet lang voordat er een nieuw punkrock geboortekaartje werd rondgestuurd. Tusky werd geboren uit pure liefde tussen gitarist Alfred van Luttikhuizen, gitaar tech Sjors van Reeuwijk en drum tech Bas Allein Richir (alledrie afkomstig uit het John Coffey-team), aangevuld met bassist Justin Ghijsen. Die werd later opgevolgd door John Coffey-bassist Christoffer van Teijlingen.

In 2018 volgde debuutalbum ‘Rated Gnar’ op Excelsior Recordings/V2, dat een hongerige en vurige band liet horen die sterk beïnvloed was door 90’s punkrock bands: fast & furious but yet very melodic & catchy. Een reeks clubshows en festivals volgde. Tusky was vervolgens te zien op o.a. Noorderslag, Zwarte Cross,MadNes, Jera on Air, Paaspop, Welcome to the Village en in Duitsland, België, Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland, Spanje, Litouwen.

Het vertrek van de twee John Coffey-mannen Alfred en Christoffer werd uitstekend opgevangen door het aantrekken van Vladimir Stevic en Quirin Wijgers. Die komen van de respectievelijk bands Pene Corrida en van All Doomed.

Tusky

Tusky online

Website
Facebook
Instagram
Twitter

 

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén