White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Video ‘Dead Souls’ van Static-X online

Leestijd: 2 minuten

Eerder dit jaar kwam de Amerikaanse metalband Static-X met de langspeler Project Regeneration Vol.1. Op die langspeler staat het eerste nieuwe materiaal van de bands sinds jaren, mét daarbij de vocalen van de overleden frontman Wayne Static. ‘Dead Souls’ staat op dat album en daarvoor heeft Static-X een video online gezet.

‘Dead Souls’ bevat niet alleen de vocalen van wijlen Wayne Static, deze track verwelkomt ook Al Jourgenson. Het brein van Ministry heeft natuurlijk ook iets met die industriële insteek op de metal, zoals men van Static-X kent.

De video van Static-X voor ‘Dead Souls’ is geregisseerd door Wombatfire. Die is ook verantwoordelijk voor spraakmakende videoclips van onder andere Hellyeah, In Flames en Hollywood Undead. Check de video voor ‘Dead Souls’ van Static-X hier:

Tony Campos over ‘Dead Souls’

This song has become one of my favorite tracks on the record. We had no intention on doing a video for it initially, but it came out so good, we had to do it. I’m so grateful to Al Jourgensen for singing on the track with Wayne. Ministry was a big influence on us, and I know Wayne would’ve been just as stoked as I am to have Al sing on one of our records. I think the video fits the song really well. It’s dark, creepy, with just a touch of humor.

STATIC-X

Static-X is een in de jaren ’90 opgerichte band waarbij metal en industrial samen kwamen. De band rondom Wayne Static was in de tijd dat de nu-metal hot was, één van de toonaangevende bands. Het debuutalbum Wisconsin Death Trip geldt als een belangrijke plaat in het genre.

De band kende veel wisselingen in de line-up. Toch zijn het de muzikanten van het eerste uur die samen het heilige vuur hebben gevonden na de dood van Wayne Static. In Xer0 werd een vervanger gevonden om zo Wisconsin Death Trip live nog een eer te bewijzen. Vervolgens bleek dat een groot succes. Wie er achter Xer0 schuil gaat, is niet bekend. Geruchten gaan dat het Edsel Dope van Dope is. Maar, er zijn ook geruchten dat het om andere bekende of minder bekende muzikanten zou gaan.

TRACKLIST PROJECT REGENERATION VOL.1

 1. Regeneration
 2. Hollow (Project Regeneration)
 3. Worth Dyin For
 4. Terminator Oscillator
 5. All These Years
 6. Accelerate
 7. Bring You Down (Project Regeneration)
 8. My Destruction
 9. Something of My Own (Project Regeneration)
 10. Otsego Placebo
 11. Follow
 12. Dead Souls

STATIC-X ONLINE

Website
Facebook
Twitter
Instagram

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén