White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Xeno presenteert ‘Uncaged’ als nieuwe single

Vandaag is het exact over twee weken zover. Dan komt de nieuwe plaat van de Nederlandse band Xeno uit. Dat album zal gaan verschijnen via Art Gates Records en heet Sojourn. Van die plaat heeft Xeno nu ‘Uncaged’ als single het wereldwijde web op geslingerd, zodat men al warm kan worden voor die schijf.

Sojourn zal in het totaal elf tracks gaan tellen. Waar ‘Uncaged’ nu door Xeno online is gezet, gold dat eerder al voor ‘Epiphany’. Dat nummer is ook onder andere via YouTube te beluisteren en te bezichtigen. Check nu eerst snel ‘Uncaged’.

De muziek van Xeno is niet direct in één hokje te plaatsen. Dat komt doordat men zowel de progressieve als death metal op zich in laat werken en dat tot een eigen blend verwerkt. Sojourn zal dat ongetwijfeld gaan onderstrepen. Sojourn is overigens de opvolger van het in 2016 verschenen Atlas Construct.

Waarschijnlijk heeft Xeno ruim de tijd genomen om aan deze plaat te werken. Wie hun live data checkt, ziet dat hun meest recente show in 2018 was. Dat was toch al ruim voordat corona bands bij het podium weghield.

Tracklist Sojourn

01. Revery
02. In Stasis
03. Dusk
04. Epiphany
05. Exile
06. Nomad
07. Memories
08. Closure
09. Resurge
10. Uncaged
11. Sojourn

Xeno

Xeno online

Website
Facebook

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2020 White Room Reviews

Thema door Anders Norén