White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Spirit Adrift – Enlightened In Eternity

Leestijd: 2 minuten

De Amerikaanse band Spirit Adrift staat voor een goed portie aan hardrock en heavy metal verwante muziek. Onder leiding van Nate Garrett heeft de band in een korte tijd veel naam gemaakt. 2020 is voor hen een jaar met alweer een nieuwe plaat. Via Century Media komt Spirit Adrift met de langspeler Enlightened In Eternity.

Spirit Adrift

Deze band is er één uit de familie van zeer kleine bands. Waarom? Spirit Adrift bestaat slechts uit twee mensen. In het verleden zijn er nog wel meer muzikanten bij betrokken geweest, maar de uitwerking vindt plaats als duo. Dat komt mede doordat Nate Garrett, die de band in 2015 op heeft gericht, zowel de vocalen, gitaren als bas voor zijn rekening neemt. Afgelopen jaar verscheen in Divided By Darkness hun derde langspeler. Die krijgt nu dus al een opvolger.

Enlightened In Eternity

Deze vierde langspeler van Spirit Adrift telt acht tracks. De meeste tracks zijn van een normale speelduur. Twee nummers duren iets langer dan zes minuten. Afsluiter ‘Reunited In The Void’ is daarin de vreemde eend in de bijt. Spirit Adrift sluit Enlightened In Darkness af met een nummer van bijna elf minuten. Daarover later meer.

Het is duidelijk dat Spirit Adrift de gehele geschiedenis op het gebied van gitaar-minnende muziek op Enlightened In Eternity een voetstuk plaatst. Opener ‘Ride Into The Light’ doet nog denken aan de meer recente vorm van Mastodon, terwijl ‘Astral Levitation’ ook nog hints naar Metallica en Baroness herbergt en ‘Cosmic Conquest’ de banden met zowel Thin Lizzy en Iron Maiden aanhaalt. Tel daarbij op dat het stemgeluid van Nate Garrett juist meer banden heeft met de hardrock en men snapt dat de sound ook nog eens toegankelijk is.

En als er dan van de vijfenveertig miten op Enlightened In Eternity bijna elf gereserveerd zijn voor ‘Reunited Into The Void’, dan is dat ook zeker niet voor niks. Waar de eerder genoemde bands hier allemaal ook van toepassing zijn, opent Spirit Adrift op een wijze die doet denken aan Alice In Chains die Black Sabbath speelt. Absoluut het magnum opus van deze plaat. Geen seconde geeft de band de luisteraar de kans om af te haken.  

Spirit Adrift heeft met Enlightened In Eternity een langspeler gemaakt die van begin tot het eind de gitaar-gerelateerde stijlen eert. Zowel de liefhebbers van hardrock, heavy metal, doom als grunge kunnen Enlightened In Eternity  van Spirit Adrift in hun armen sluiten.

Spirit Adrift - Enlightened In eternity

Tracklist Enlightened In Eternity

  1. Ride Into The Light
  2. Astral Levitation
  3. Cosmic Conquest
  4. Screaming From Beyond
  5. Harmony Of The Spheres
  6. Battle High
  7. Stronger Than Your Pain
  8. Reunited In The Void

Spirit Adrift online

Website
Facebook
Instagram

CENTURY MEDIA ONLINE

Website
Webshop

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén