White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Brian Slagel – Swing Of The Blade

Leestijd: 2 minuten

In 2017 kwam Metal Blade-oprichter Brian Slagel met het boek For The Sake Of Heaviness. Het schrijven en delen van anekdotes is blijkbaar iets dat hem goed is bevallen, want inmiddels is het tijd voor zijn tweede boek. Dat nieuwe boek van Brian Slagel heet in de volledigheid Swing Of The Blade: More Stories From Metal Blade Records.

Voorwoord

Echter, voordat Brian Slagel in deze zo’n 170 pagina’s tellend boek zelf aan het woord komt, is het niemand minder dan Kerry King die het voorwoord op zich neemt. De iconische gitarist van Slayer deelt daarin een mooi moment uit de dagen dat Slayer veel moeite moest doen, begin jaren ’80, om op de compilatie Metal Massacre te komen. Die legendarische uitgaves van Metal Blade zijn vaak een mooie opstap gebleken voor talrijke bands, zo ook Slayer.

Mooie verzameling

Brian Slagel zit al meer dan veertig jaar in het vak. De anekdotes die hij deelt, geven een mooi inkijkje in de wereld van de muziek. Het is mooi om te lezen dat hij en Monte Conner, A&R van Roadrunner destijds, Korn in een vroeg stadium zagen. Ondanks dat zij interesse hadden en voelden dat Korn groot zou worden, lukte het geen van beide om Jonathan Davis en co vast te leggen, iets wat ook onder andere voor Nine Inch Nails en Tool gold.

Samen met Mark Eglington heeft Brian Slagel voor de lezers dus vele verhalen in petto. Daarbij geeft hij ook een mooi inkijkje in zijn wereld van het spotten van jong talent en de rest van de business. Hierbij gaat het echt niet alleen om bands die bij Metal Blade getekend zijn of waren, iets wat het geheel ook siert.

Swing Of The Blade is een fijn te lezen, Engels, boek geworden waarin Brian Slagel zijn voormanschap van Metal Blade Records op een mooie manier uitlicht. Doordat het makkelijk leest, zijn die korte verhalen zo verslonden. Leuk voor de metalhead én de brede muziekliefhebber.

Swing Of The Blade

METAL BLADE ONLINE

WEBSITE 
STORE

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén