White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Corentin Charbonnier – Hellfest: A Pilgrimage For Metalheads

Leestijd: 2 minuten

Our music, our culture, our way of life. Dat behoort toe aan Hellfest. Het Franse festival is uitgegroeid tot een immens groot festival waar de heavy muziek in de brede zin van het word wordt vertegenwoordigd. De saamhorigheid is één van de meest opvallende zaken als het om Hellfest gaat.

Corentin Charbonnier is een metalhead én een antropoloog. Voor zijn studie besloot hij zijn passies te verbinden. Met succes. Het boek dat hier op tafel ligt is geen eerbetoon aan Hellfest middels anekdotes over bands die komen spelen. Charbonnier duikt in de historie om zo de ontwikkelingen van het festival en het daarbij komende gevoel van ‘samen’ te kunnen onderzoeken.

Hellfest

Hellfest is in de loop der jaren flink gegroeid. Het festival, dat wordt gehouden in het plaatsje Clisson, was in 2006 de opvolger van het ter zielen gegane Fury Fest. Waar het toen direct al kon buigen over zo’n 22.000 bezoekers, groeide Hellfest tot een festival met meer dan 150.000 bezoekers enkele jaren terug. De headliners liegen er ook niet om. Een greep uit de rijke, maar toch ook prille historie: Motörhead, Iron Maiden, Avenged Sevenfold, Tool, Rammstein, Aerosmith en Kiss. Dan wordt de waslijst aan imposante acts per jaar nog niet eens aangehaald.

Vertaling

Hellfest: A Pilgrimage For Metalheads is een boek dat origineel niet in het Engels is geschreven. De Franstalige editie lag al een paar jaar geleden in de, digitale, schappen. De antropologische benadering van het festival riep echter om een vertaling in het Engels. Die is er nu, dankzij vertaler Laurent Benoist. Hij is degene die deze wetenschappelijke benadering va Hellfest op heldere wijze naar het Engels heeft weten om te zetten.

Hellfest: A Pilgrimage For Metalheads is geen boek dat even snel de grootste anekdotes in simpele taal verkondigd. Het is een op hoog niveau, wetenschappelijk boek over het festival waar de metalhead de saamhorigheid groots tentoon spreid. Een mooi kijkje in de ‘wetenschap’ achter de geschiedenis van Hellfest. Indrukwekkend staaltje onderzoek.

Aanschaffen?

Hellfest shop

7 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén