White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Mumford & Sons – Delta Diaries

Leestijd: 3 minuten

Als de dagen kouder worden, is het goed om warme herinneringen op te halen. Dat doet Mumford & Sons ook met hun nieuwe release. De EP Delta Tour blikt terug op de tournee van de band rondom de langspeler Delta. Echter, Mumford & Sons brengt ook een boekversie uit, genaamd Delta Diaries. Die release, verschijnend via V2 Records, geeft op voorhand al warmte.

Mumford & Sons

Toen Mumford & Sons twee jaar geleden de langspeler Delta uitbracht, bleek dat deze heren uit het Verenigd Koninkrijk niet vies waren van experimenteren. Natuurlijk was deels de kenmerkende folkrock sound aanwezig, maar onder leiding van producer Paul Epworth werden ook grenzen verlegd. Het resultaat mocht er zeker zijn.

Delta Diaries

Het boek Delta Diaries neemt men terug naar de uitgebreide tournee ter promotie van dat album. In honderd pagina’s kan er veel worden herbeleefd. Vele foto’s, setlijsten en anekdotes van de leden zelf maken het voor de fan tot een mooi document. De schijf die erbij zit, is ook uitgebreider dan de Delta Tour EP.

De schijf telt tien tracks die live zijn opgenomen. In tegenstelling tot wat men misschien zou denken, draait het hier niet alleen om Delta en zijn nummers. Natuurlijk wordt die plaat aangedaan. ’Slip Away’, welke getuigt van de klasse van zowel die studioplaat als de band live, is daar een voorbeeld van.

Mumford & Sons - Delta Tour EP

Verrassingen

Mumford & Sons wilt op het podium ook nog wel eens een verrassing in de setlijst opnemen. Zo speelde de band in 2019 op Werchter ‘Hurt’. Het Nine Inch Nails-nummer dat extra bekendheid kreeg door Johnny Cash, staat ook in de live-uitvoering van Mumford & Sons op deze schijf. Die ligt dan in eerste instantie wel weer dichterbij Cash dan met Trent Reznor, terwijl het eind andersom is. Hoewel, die gitaarsolo is puur hun eigen ingeving. Geniaal.

Een ander mooi moment is ‘With A Little Help From My Friends’. Voor deze Beatles-klassieker trommelt Mumford & Sons ook een tal van andere musici het podium op. Anderzijds is er op deze luxe uitgave ook ruimte voor twee tracks die Mumford & Sons in een zeer speciale setting voor 3FM in Amsterdam speelde.

Delta Diaries biedt genoeg moois voor zowel de fan als de muziekliefhebber. Bovenal onderstreept deze release dat Mumford & Sons live ook een genot is. De zes nummers op de Delta Tour EP laten dat ook al horen, al geven de vier extra nummers bij de boekversie ook wel echt nog iets extra’s.

Mumford & Sons - Delta Diaries

Tracklist Delta Diaries EP

1). Slip Away (Live from Manchester)
2). Blood with Gang of Youths (Live from Stockholm)
3). Blind Leading The Blind (Live From Austin)
4). Hurt (Live from Werchter)
5). Awake My Soul with The Milk Carton Kids (Live from Denver)
6). With a Little Help From My Friends (Live from London)

Bonustracks CD (inbegrepen bij Delta Diaries boek)
7). Woman (Live from Amsterdam) 3FM
8). Wild Heart (Live from Amsterdam) 3FM
9). Forever (Live from Los Angeles)
10). White Blank Page (Live from Los Angeles)

MUMFORD & SONS ONLINE

Website
Twitter

V2 RECORDS ONLINE

Website
Facebook
Twitter
Instagram

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén