White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Albert Marshall – Beautiful Nightmare

Wie Padova zegt, zal niet snel de naam Albert Marshall op de lippen nemen. Die naam lijkt niet overeen te komen met deze Italiaanse plaats. Toch is het de standplaats van gitaarvirtuoos Albert Marshall. Via Red Cat Music komt hij met zijn tweede langspeler. Die nieuwe plaat van Albert Marshall heet Beautiful Nightmare.

Albert Marshall

De naam zal misschien nog niet bij veel mensen direct een belletje doen rinkelen, want zo lang is deze man nog niet aan het front. In 2018 kwam met Speakeasy pas zijn eerste langspeler uit. Albert Marshall laat zich inspireren door gitaarhelden als Steve Vai, Yngwie Malmsteen en Ritchie Blackmore.

Beautiful Nightmare

Op deze tweede langspeler van Albert Marshall staan negen tracks. Alle gitaar- en baspartijen heeft hij zelf ingespeeld en opgenomen, evenals dat de drums door hem geprogrammeerd zijn. Alleen voor de mix en master heeft hij iemand anders bij de plaat betrokken. Dat is gedaan door Marino De Angeli in de Majestic Studio.

De muziek van Albert Marshall herbergt veel invloeden van zowel de hardrock als de heavy metal. ‘Charmander’s Nightmare’ opent zelfs zwaar en opzwepend. Die riff vormt een mooie uitgangspositie voor het technisch hoogstaande gitaarspel. Dat komt in elke track terug, maar wel op een zeer gevarieerde manier. ‘Ice Scream’ geldt als een rustmoment met louter goed geplaatste gitaarnoten, terwijl ‘At The Gates’ zorgt dat de luchtgitaristen op tafel klimmen.

In het totaal staat er voor iets meer dan een half uur aan muziek op deze plaat. Gezien de lading is dat ook goed gedoseerd. De instrumentale muziek moet in de lijn van Steve Vai gedacht worden. Het is niet direct iets waar iedereen van houdt, maar wat wel buitengewoon goed is. Albert Marshall zal echter met Beautiful Nightmare de nodige mensen wel kunnen overtuigen dat dit technische gitaargeweld heerlijk is. Puik staaltje muziek en productie.

Albert Marshall - Beautiful Nightmare

Albert Marshall online

Facebook

Red Cat Music online

Website
Facebook
Instagram

Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén