White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Fleddy Melculy goes ‘Freddie’

Leestijd: 2 minuten

Je zou ze als groot Queen-fan maar voor je bruiloft hebben geboekt: Fleddy Melculy. Niks, dansen met tante Truus op discohit ‘Another One Bites The Dust’; ‘We Are The Champions’ zingen met je kersverse vrouw; of ‘Bohemian Rhapsody’ in Mama Appelsap-stijl lallen met een laveloze nonkel Wim. Wèl huilende nichtjes, een woeste schoonfamilie en een bruiloft die ruim twee uur voor de officiële eindtijd is afgelopen. Fleddy Melculy is terug met een nieuwe single getiteld ‘Freddie‘ (pre-save hier). Zijn derde alweer, die net als de twee vorige juweeltjes ‘T-shirt van Fleddy Melculy’ en ‘NIKS’ op de aankomende EP ‘And Just Niks For All’ zal staan. De geweldige bijhorende video staat hieronder.

Reactie

Frontman Freddie/Freddy/Fleddie/Fleddy: “”Freddie‘ gaat over het feit dat we het beu zijn om het stigma te dragen een Freddie Mercury of Queen tribute band te zijn. Een stigma dat we of course eigenlijk zelf hebben gecreëerd door onze bandnaam. In typische Fleddy Melculy stijl lachen we uiteraard weer met niemand anders dan met onszelf en wordt er op niet zo heel subtiele wijze duidelijk gemaakt dat de band dan ook niks te maken heeft met de legendarische Freddie Mercury. Bij ‘Freddie’ hoort ook deze keer weer een nieuwe videoclip, die ditmaal niet minder dan een even fantastische als knotsgekke 2D-tekenfilm is geworden. Een echte aanrader dat je best een paar keer bekijkt om alle details te ontdekken.”

‘The Melculy Session’ op Pinkstermaandag 24 mei om 20.00 uur

Geen Heilige Geestapostelen of Drie-Eenheid met Pinksteren dit jaar. Daar steekt Fleddy Melculy eigenhandig een dikke stok voor. Want op Pinkstermaandag 24 mei om 20.00 uur streamt het roemruchte vijftal ‘The Melculy Session’ via www.fleddymelculy.live, waarover nog lang, heel lang zal worden nagepraat.

Ditmaal eens geen maskers, een gigantisch podium, rookmachines, pyro of andere franjes. Tijdens ‘The Melculy Session’ speelt de band namelijk in een intieme setting de beste songs uit zijn repertoire van de afgelopen vijf jaar. Live muziek tot op het bot gestript maar furieus als een dolle Röttweiler, afgewisseld met diepgaande en openhartige gesprekken met alle bandleden.

Waat het over gaat? Het gaat over onder meer marginale metalfans versus conformistische hipster yuppen; over leven na de dood; over satire, Chewbacca, wokeness, de vogeltjesdans, Eddy Wally, ambities, diepte- en hoogtepunten (o.a. met Monica Belucci). Maar het gaat vooral ook over Freddie en over NIKS.

Hoe komt ge daar?

Tel daarbij veertien rete-energiek nummers uit het inmiddels rijke oeuvre van de band en je weet dat je beter zorgt dat je bier in huis hebt om het varken in uw eigen kot uit te hangen. ‘The Melculy Session’ wordt op maandag 24 mei om 20.00 uur gestreamd. Goed nieuws voor Hollanders (althans volgens Fleddy zelf): de film is gratis te bekijken maar vooraf intekenen via deze link is wel nodig.

Fleddy Melculy

FLEDDY MELCULY ONLINE

Website
Facebook
Instagram
Twitter

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén