White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

All Good Things – A Hope In Hell

All Good Things. Nee, niet het welbekende liedje van Nelly Furtado. Het gaat hier om de band All Good Things. Die rockers zijn namelijk toe aan hun vierde langspeler uit hun carrière. Via Better Noise Music, waar onder andere ook Papa Roach zit, komt All Good Things met  A Hope In Hell.

All Good Things

Het verhaal van All Good Things start in 2013. Het vijftal kenmerkt zich niet alleen door hun muziek, maar ook door het feit dat meerdere leden meerdere disciplines in de band beheersen. Sowieso lenen alle vijf de leden hun stem aan de sound. Dat alleen al maakt All Good Things tot een band met veel gelaagdheid.

De groep heeft tot op heden drie platen uitgebracht. De eerste daarvan was Battle Rock 2. Die plaat, welke uitgekomen is in 2014, is direct ook de enige die niet via het huidige label op de wereld is gekomen. All Good Songs uit 2016 en Machines uit 2019 verschenen al wel via Better Noise Music.

A Hope In Hell

De cover van de release oogt redelijk onheilspellend. Wie goed kijkt, ziet veel details die eerder de hel dan de hemel aanhalen. A Hope In Hell brengt dertien nieuwe tracks met zich mee. ‘For The Glory’ en ‘The Comeback’ hebben al voor flink wat reuring gezorgd. Daarmee schepte de band direct ook hoge verwachtingen bij de nieuwe plaat. Bij die twee tracks kreeg All Good Things wel gezelschap. In ‘For The Glory’ doen Johnny 3 Tears en Charlie Scene van Hollywood Undead mee en ‘The Comeback’ wordt opgesierd door de komst van Craig Mabbitt van Escape The Fate.

‘Kingdom’, waarmee A Hope In Hell opent, laat direct horen waarom All Good Things momenteel zo hot is. De band is aanstekelijk, benadert muziek op een eigentijdse wijze en weet muzikaal te verrassen. Tijdens het laatste refrein giert een daverende gitaarsolo, maar wel op de achtergrond, alsof iemand in de hoek van de studio mee stond te spelen. Die gelaagdheid zorgt ervoor dat All Good Things erg goed klinkt, iets wat ook al bleek in ‘For The Glory’.

Overigens geldt dat ‘For The Glory’ en ‘The Comeback’ niet de enige tracks zijn waar gasten verwelkomd worden. In ‘Do It Now’ komt rapper Hyro The Hero, eveneens afkomstig uit Los Angelos, om de hoek kijken. Dat geeft een hele andere schwung aan de track, welke ook een zeer bombastische kant heeft. De rap in de bridge van het nummer doet ergens denken aan een mix van Linkin Park en Public Enemy.

Afsluiting

De afsluiter van A Hope In Hell is de titeltrack van de plaat. All Good Things heeft daarmee direct ook de langste track van dit album tot het laatst bewaard. Dit is namelijk de enige track die de grens van de vijf minuten overschrijdt. Deze track staat ook exemplarisch voor de sterke manier van produceren. De Amerikaanse rock valt hier samen met 30 Seconds To Mars en weet zelfs op een langzamer tempo nog de energiek snaar te raken bij de luisteraar.

All Good Things heeft met A Hope In Hell een plaat gemaakt die op een moderne manier rockt. Deze schijf onderstreept zondermeer waarom deze Amerikanen zo snel aan populariteit winnen.

All The Good Things - A Hope In Hell

Tracklist A Hope In Hell

01 – Kingdom 4:32
02 – Hold On 4:17
03 – For The Glory (feat. Hollywood Undead) 4:41
04 – Sirens 3:55
05 – Do It Now (feat. Hyro The Hero) 4:45
06 – Push Me Down 4:06
07 – Machines 4:44
08 – Undefeated 4:51
09 – Lights Out 4:10
10 – The Comeback (feat. Craig Mabbitt of Escape The Fate) 4:16
11 – Four Letter Words 3:47
12 – End Of The World 4:14
13 – A Hope In Hell 5:39

All Good Things online

Website
Facebook
Instagram

BETTER NOISE MUSIC

Website

Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén