White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Warkings – Revolution

In Nederland spreekt men veelvuldig over het r-getal. Het r-getal van Warkings bereikt ook een hoogtepunt. Daar komt de teller namelijk op drie te staan. Dat heeft niks met Corona te maken, maar alles met de nieuwe release. Via Napalm Records komt Warkings met Revolution.

Warkings

Deze internationale band, want de leden komen immers uit Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland, is nog jong van aard. Toch zijn de leden erg ervaren in het vak. Frontman The Tribune kan men namelijk kennen als zanger in Serenity, terwijl de overige leden allemaal ook te vinden zijn in Watch Me Bleed.

Revolution

De derde ‘r’ van Warkings is dus Revolution. Na Reborn en Revenge, welke respectievelijk uitkwamen in 2018 en 2020, is dit niet alleen de derde plaat beginnend met een ‘r’; het is ook de derde plaat van Warkings in het totaal. Revolution brengt de metalhead tien gloednieuwe tracks van dit viertal.

De ruim veertig minuten aan metal openen met ‘We Are The Fire’, ‘Sparta, Pt. II’ en ‘Fight’. Daarmee maakt Warkings hun strijdbare karakter direct duidelijk. Het is duidelijk dat men het gevecht nieuw moet schuwen. ‘Spartacus’ spant daarna de kroon. Dat is power metal zoals men de power metal bedoeld heeft: heroïsch, opzwepend en melodieus.

Grotesk, maar anders

Dat de power metal van Warkings op Revolution ook plaat moet maken voor een rustiger geluid, blijkt in ‘Deus Lo Vult’. Deze powerballade laat zelfs in het tussenstuk horen dat Warkings het ook op een groteske manier kan aanpakken, zonder dat de verleiding ontstaat om hen ineens te refereren aan Fleshgod Apocalypse. Warkings doet het geheel op haar eigen wijze. De zware koren zijn een geniale zet voorafgaand aan de solo. Toch moet ook gesteld worden dat een uptempo krachtsuitspatting als ‘Ave Roma’ ook erg lekker is.

Revolution laat horen dat Warkings weer een flink aantal knallers voor de liefhebbers van power metal in petto heeft. Meezingers, headbangers en tracks die ideaal zijn om luchtgitaar op te spelen; alles is ruimschoots vertegenwoordigd in deze revolutie.

Warkings - Revolution

TRACKLIST REVOLUTION

1. We are the Fire
2. Sparta – Part II
3. Fight
4. Spartacus
5. Kill for the King
6. Deus lo Vult
7. Ave Roma
8. Ragnar
9. By the Blade
10. Where Dreams Die

WARKINGS ONLINE

Facebook
Instagram
Website

NAPALM RECORDS ONLINE

Website
Webshop
Facebook
Twitter

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén