White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Alter bridge – Walk The Sky 2.0 EP

Toen de Amerikaanse band Alter Bridge in 2019 met de langspeler Walk The Sky kwam, konden zij noch de rest van de wereld voorzien hoe het jaar erna eruit zou zien. Inmiddels weet men meer en is er touren niet bij. In dat kader is het ook fijn dat Alter Bridge via Napalm Records met de EP Walk The Sky 2.0 komt.

Alter Bridge

Deze Amerikaanse band geldt heden ten dagen als een van de grote namen op het gebied van de hardrock. Onder aanvoering van Myles Kennedy en Mark Tremonti heeft dit viertal de harten van ontelbare rockliefhebbers al lang en breed veroverd. Voorgekomen uit het as van Creed heeft de groep in de vijftien jaar van hun bestaan zowel op plaat als live enorm weten te overtuigen.

Walk The Sky 2.0

De titel van de EP insinueert dat er een andere versie van de plaat is. Dat is niet helemaal zo. De release start met een nieuwe track vanuit de studio. Daarna volgen zes tracks die inderdaad ook op de langspeler van afgelopen jaar stonden. Echter, nu zijn het liveversies van deze tracks. Vandaar die cijfermatige toevoeging aan de titel. Samen zijn de tracks goed voor een ruim half uur aan muziek.

Opener ‘Last Rites’ is een krachtige studiotrack. Hierin is Alter Bridge te horen middels de bekende elementen van hun sound. Daarbij is de stem van Myles Kennedy onmiskenbaar een bron van succes voor de sound. Die stem laat bij de livetracks ook horen waarom Alter Bridge op het podium ook zo’n succes is. Niet elke zanger weet zijn partijen op de bühne net zo goed weg te zetten als op plaat.

‘Wouldn’t You Rather’, het beetje psychedelische ‘Pay No Mind’ en ‘Native Son’ geven duidelijk weer dat Alter Bridge in blakende vorm is vastgelegd. Die laatst genoemde track onderstreept ook de wall of sound die deze heren wegzetten. Als Myles Kennedy eigenlijk het publiek mee wilt laten zingen, hoort men alleen zijn kompanen meezingen.

Alter Bridge zal de harten van de rockliefhebbers met de aankomende feestdagen sneller doen laten kloppen, want met Walk The Sky 2.0 EP hebben zij een mooie document van hun recente nummers, maar dan live. Een zoveelste bewijs dat Alter Bridge een van de grootste van dit moment is op het gebied van de hardrock.

Alter Bridge - Walk The Sky 2.0 EP
man walking between two seas

Tracklist Walk The Sky 2.0 EP

1.“Last Rites”4:07
2.“Wouldn’t You Rather” (Live)4:03
3.“Pay No Mind” (Live)4:29
4.“Native Son” (Live)4:27
5.“Godspeed” (Live)4:28
6.“In the Deep” (Live)4:03
7.“Dying Light” (Live)5:58

Alter Bridge online

WEBSITE
FACEBOOK
INSTAGRAM
TWITTER
NAPALM RECORDS

NAPALM RECORDS ONLINE

Website
Webshop
Facebook
Twitter

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2021 White Room Reviews

Thema door Anders Norén