White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Ars Nocturna – Nyarlathotep

Leestijd: 2 minuten

De Russische metalband Ars Nocturna laat zich graag inspireren door het oude Egypte. Die mythologie is niet alleen in de muziek te vinden; ook het ontwerp van de hoes laat dat merken. Zodoende staan zowel de naam van de band als de plaat in het Arabisch. Tenminste, dat denkt de ondergetekende. Die plaat is Nyarlathotep, welke Ars Nocturna afgelopen jaar zag verschijnen via Haarbn Productions.

Ars Nocturna

Deze uit het Zuid-Russische Stavropol afkomstige vijftal maakt al muziek onder deze noemer sinds 2013. De band heeft voorafgaand aan Nyarlathotep in 2017 ook een langspeler uitgebracht. Dat was de eerste van deze groep. Echter, Ars Nocturna heeft na de plaat die hier besproken wordt, nog wel een ep uitgebracht.

Nyarlathotep

Op deze langspeler uit 2020 heeft Ars Nocturna acht tracks geplaatst. Samen zorgen die voor zo’n vijfendertig minuten aan muziek. Daarin wordt duidelijk dat Ars Nocturna de death metal bespeelt en daar invloeden vanuit de black licht in door laat sijpelen. Tevens komt het thema van de oude Egyptenaren ook in de sound tot zijn recht.

Opener ‘Broken’, welke wel een Engelse titel heeft, maar in het Russisch wordt gezongen, laat gelijk horen dat die death metal goed in het vat wordt gegoten. Vaak wordt er dan een referentie gemaakt middels een wereldwijd bekende band, maar ditmaal doet de muziek qua gevoel ook sterk denken aan dat van Wound Collector, maar dan is Ars Nocturna saxofoon-loos.

De langste track op Nyarlathotep is ‘Terror’. Het is logisch dat men in deze tijd daar niet over uitgepraat, of in dit geval ‘uitgezongen’, raakt. Hier laat Ars Nocturna horen dat zij het tempo van de death metal wat durft te laten vieren, waardoor de melodie nog sterker naar voren komt. In deze track zijn ook de invloeden van de Scandinavische black metal te bemerken.

Rusland is niet direct het eerste land waar men bij death metal aan denkt. Toch blijkt er steeds duidelijker dat de metalscène er rijkelijker bedeeld is dan men verwacht. Ars Nocturna heeft met Nyarlathotep een schijf die hun naam ook makkelijk buiten Rusland kan brengen.

Ars Nocturna - Nyarlathotep

Tracklist Nyarlathotep

1.Broken 04:45
2.Apophis 04:08
3.Sancti Bestia 04:28
4.Ajattara 03:45
5.Terror 06:26
6.Akhenaten 04:09
7.Osiris 04:48
8.Sine Te 03:04

Ars Nocturna online

Bandcamp
VK

HAARBN PRODUCTIONS ONLINE

Website
Facebook

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén