White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Babymetal – 10 Babymetal Budokan

De een is fan, de ander verafschuwd het. Sommigen noemen het de K3 van de metal, anderen durven het niet eens te refereren aan de metal. Feit is dat Babymetal in het actieve decennium wereldwijd miljoenen fans kent, ontelbaar vele streams op haar naam heeft en dat de nodige metalheads compleet uit hun dak gaan bij deze Japanse popjes. Het jubileum wordt gevierd middels 10 Babymetal Budokan.

Babymetal

Het verhaal van Babymetal is niet als die van Metallica, maar hangt eigenlijk wel meer samen met die van K3 en Ghost. Het is uitgedacht, maar het groeide uit tot iets wat groter was dan de stoutste Japanse dromen. Inmiddels is één van de drie dames uit de groep, maar dat deert de activiteit niet.

10 Babymetal Budokan

Om zich direct maar even te tonen in de grootsheid speelde Babymetal een tijdje terug tien shows in de legendarische Budokan Arena in Tokyo. Tien shows ter ere van het tienjarig jubileum. Van die shows heeft de band een dertien tracks geselecteerd om te laten schitteren op deze liverelease.

Oké, de groep mag inmiddels al wel elf kaarsjes uitblazen, maar fan of geen fan deze release onderstreept de vlammende optredens van Babymetal. De karakteristieke meerstemmige zang, welke onmiskenbaar Japans is, wordt na de lange opening in ‘Shin Ver’ direct duidelijk. ‘Ijime, Dame, Zettai’, wat één van de spraakmakende singles is geweest van de band, onderstreept direct alle krachten. Mocht men de beelden toch checken, snapt men ook dat het publiek niet komt om stil te zitten.

Het voordeel van de liverelease horen, is dat men niet kan vallen of oordelen over de gechoreografeerde dansjes. Op die manier valt op dat ‘Gimme Chocolate’ weldegelijk een opzwepende metaltrack is. De gierende gitaarsolo komt zonder de beelden van de drie oogappeltjes nog sterker tot de oren. Dat maakt het luisteren dan ook een andere beleving, omdat de ogen niet meedoen.

Gastbijdrage

Op 10 Babymetal Budokan komen ook nog twee gastvocalisten op de bühne. In ‘Pa Pa Ya!’ komt de Thaise rapper F. Hero meedoen. Voor de metalhead komt er in ‘Distortion’ een veel bekender gezicht het podium op. Babymetal krijgt daar namelijk gezelschap van niemand minder dan Alissa White-Gluz meedoen. Dat deed de frontvrouw van Arch Enemy op de plaat ook al.

Bij vlagen is het of met in een gezamenlijke show van het Eurovisie Songfestival, K3, Ghost, Rhapsody Of Fire, Korpilklaani en een willekeurige anime zit te luisteren, maar feit blijft dat Babymetal hier duidelijk maakt waarom het publiek op 10 Babymetal Budokan zo massaal de bandnaam keer op keer scandeert.

Babymetal - 10 Babymetal Budokan

Tracklist 10 Babymetal Metal

CD 1

1.Babymetal death – shin ver. –
2.Ljime, dame, zettai
3.Gimme chocolate!!
4.Doki doki morning
5.Gj!
6.No rain, no rainbow
7.Distortion (feat. alissa white-gluz)
8.Pa pa ya!! (feat. f.hero)

CD 2

1.Megitsune
2.Karate
3.Headbangeeeeerrrrr!!!!!
4.The one
5.Road of resistance

Babymetal online

Website
Instagram
Facebook
Twitter

V2 RECORDS ONLINE

Website
Facebook
Twitter
Instagram

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén