White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Battle Beast – Circus Of Doom

De tijden dat Battle Beast zich middels een wedstrijd op Wacken moest spelen, zijn lang en breed voorbij. De groep rondom frontvrouw Noora Louhimo staat aan de top van de female fronted heavy metal. Inmiddels is de groep alweer toe aan een nieuwe plaat. Nuclear Blast brengt middels Circus Of Doom die nieuwe plaat van Battle Beast uit.

Battle Beast

De band is al opgericht in 2005. Ondanks dat men de groep veelal associeert met de kunsten van Louhimo, zit zij pas sinds 2012 bij de band. Daarna is de carrière van Battle Beast wel in een versnelling gekomen. Dat komt ook doordat de muziek van Battle Beast makkelijk op te pikken is, waardoor de nummers in het hoofd van de luisteraar blijven zitten.

Circus Of Doom

De opvolger van No More Hollywood Endings, welke in 2019 uit is gekomen, kent tien tracks. Die zorgen samen voor iets meer dan veertig minuten aan muziek. Afgaand op de speelduur van de tracks, zit er in dat opzicht geen verrassing in. Geen track is erg kort of erg lang van aard.

Nadat men in  ‘Circus Of Doom’ de tijd heeft genomen om de plaat van een intro te voorzien, maakt Battle Beast direct duidelijk dat hun bedoelingen niet veranderd zijn. De band weet hun heavy metal op een pakkende manier vorm te geven, waarbij het deze plaat ook opvalt dat het symfonische element goed benut wordt. Dat blijkt in ‘Russian Roulette’ ook.

Noora Louhimo

De kracht van Battle Beast is naast de muziek ook de prestaties van Noora Louhimo. Deze opvallende verschijning weet met haar rauwe stem soms typische uithalen te plaatsen. Daardoor kan een leek even vreemd opkijken, maar wie de nummers vaker hoort, vat de charme ervan. Daardoor zijn tracks als ‘Master Of Illusion’ en ‘Freedom’ zeer zeker als lekkere tracks te benoemen.

Eigenlijk kan gesteld worden dat Battle Beast middels Circus Of Doom vrolijk verder gaat waar het op de voorganger is gebleven. De band weet hun heavy metal op een groteske, pakkende manier te presenteren, waardoor de tracks makkelijk in het hoofd blijven doorzingen. En dat is een kracht.

Battle Beast - Circus Of Doom

Tracklist Circus Of Doom

  1. Circus of Doom
  2. Wings of Light
  3. Master of Illusion
  4. Where Angels Fear to Fly
  5. Eye of the Storm
  6. Russian Roulette
  7. Freedom
  8. The Road to Avalon
  9. Armageddon
  10. Place That We Call Home

Battle Beast online

Website
Facebook
Instagram
Twitter

NUCLEAR BLAST ONLINE

Website
Webshop

Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén