White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Kissin’ Dynamite – Not The End Of The Road

Duitsland heeft een rijke traditie als het om hardrock gaat. Sowieso heeft dat land niet te klagen over de hoeveelheid rockende bands. Kissin’ Dynamite is er daar één van. Ondanks de grote concurrentie heeft de groep zich goed in de kijker weten te spelen. Daarom zijn zij inmiddels ook neergestreken bij Napalm Records. Dat is dan ook de platenmaatschappij welke Not The End Of The Road van Kissin’ Dynamite uitbrengt.

Kissin’ Dynamite

Ooit genoemd naar de AC/DC-track van Blow Up Your Video weet de groep zijn oorsprong in 2002 te vinden. Destijds begon de band nog als een schoolbandje. Inmiddels hebben zij geopend voor onder andere Steel Panther. Daar past de groep dan muzikaal ook goed bij.

Not The End Of The Road

De nieuwe plaat kent een mooie artwork. Het is geen standaardcover en straalt zowel de rock als het kunstzinnige uit. Dat laatste moet wel in de strakke zin van de kunst gezien worden en niet à la Vincent van Gogh. Tevens hint die cover ook naar het Oosterse in ‘Yoko Ono’.

Not The End Of The Road schotelt de liefhebber twaalf nieuwe tracks van Kissin’ Dynamite voor. Die nummers duren allen ergens tussen de drie en een halve minuut en de vijf minuten. Die laatste grens wordt echter nooit exact aangedaan. Daarmee zorgt de band wel dat de plaat in een goed tempo doorloopt.

Pakkend, rockend en opzwepend

Kissin’ Dynamite laat op Not The End Of The Road horen dat de hardrock op een overtuigende manier gespeeld wordt. Dat doet de band op een veelzijdige manier. ‘Coming Home’ is een meezingbare powerballade, terwijl ‘All For A Hallelujah’ een opzwepende, vlammende track is. Het pakkende gitaarspel komt daar ook sterk naar voren.

Eén track valt nog om een andere reden op. ‘Good Life’ is niet alleen een track welke rockt zonder op een hoog tempo gespeeld te worden, het is ook de track die gasten verwelkomt. Om het gelijk maar goed te doen, heeft Kissin’ Dynamite daar het gezelschap gekregen van ex- Delain-frontvrouw Charlotte Wessels, Saltatio Mortis en Guernica Mancini.

Na ‘Scars’ is dit nieuwe feestje van Kissin’ Dynamite over. Het moge duidelijk dat Kissin’ Dynamite met Not The End Of The Road een heerlijk nieuw hoofdstuk aan de hardrock heeft toegevoegd, een die belooft een vervolg te krijgen.

Kissin' Dynamite - No The End Of The Road

Tracklist Not The End Of The Road

01. Not the End of the Road
02. What Goes Up
03. Only the Dead
04. Good Life (featuring Saltatio Mortis / Alea, Guernica Mancini & Charlotte Wessels)
05. Yoko Ono
06. Coming Home
07. All for a Halleluja
08. No One Dies a Virgin
09. Gone for Good
10. Defeat It
11. Voodoo Spell
12. Scars

Kissin’ Dynamite online

INSTAGRAM
FACEBOOK
HOMEPAGE

NAPALM RECORDS ONLINE

Website
Webshop
Facebook
Twitter

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén