White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Hellfox – The Call

Als men nog niet heeft gehoord van Hellfox, is dat iets dat helemaal niet gek is. Deze band is pas in 2019 opgericht en men weet wat voor jaren het de afgelopen tijd waren. Inmiddels heeft die band de debuutplaat daar. Via Music For The Masses Records komt Hellfox met The Call.

Hellfox

Hellfox is een viertal dat uit Italië komt en geheel uit vrouwen bestaat. Zoals gezegd is, vindt de oorsprong van deze band plaats in 2019. De leden komen allemaal vanuit een andere discipline in de muziek, waardoor de band zich niet gericht heeft op specifiek een subgenre in de metal.

The Call

De eerste langspeler van Hellfox bestaat uit acht tracks, waarvan de laatste een bonustrack is. Dat is de geremasterde versie van ‘Dead Star’. Die single was eerder al in 2020 uitgekomen. Inclusief die track duurt deze debuutplaat van Hellfox net iets meer dan dertig minuten.

De nummers op The Call onderstrepen die breedheid van muziek ook. De metal is een verbindende factor maar Hellfox durft net zo goed te putten uit de death metal als uit meezingbare catchy alternatieve metal. Opener ‘Haunted’ laat die kanten direct goed horen. ‘Dead Star’, wat dus die bonustrack is, laat invloeden van Rhapsody Of Fire en Papa Roach naast elkaar horen, terwijl ‘Our Lady Of Sorrows’ heeft daarbij ook nog iets weg van hun landgenoten van Lacuna Coil.

Deze debuutplaat laat horen dat Hellfox de verschillende invloeden van de vier leden op een mooie manier weet samen te brengen. Daarmee is The Call een debuutplaat die Hellfox direct in een mooi daglicht plaatst.

Hellfox The Call Cover high res

Tracklist The Call

1 HAUNTED
2 OUR LADY OF SORROWS
3 RAISING
4 NOTHING REALLY ENDS
5 REBIRTH
6 YOUR NAME
7 BLEEDING MACHINE
8 DEAD STAR (Remastered Bonus Track)

Hellfox online

Facebook
Instagram

Music For The Masses Records online

Website

Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén