White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Fit For An Autopsy – Oh What The Future Holds

Leestijd: 2 minuten

Als het om deathcore gaat, is het Amerikaanse Fit For An Autopsy een van de bands die zeer hoog aangeschreven staat. Niet voor niks brengt de groep haar platen inmiddels uit via Nuclear Blast. Via dat label is ook de nieuwe studioplaat verschenen. Dat nieuwe album van Fit For An Autopsy heet Oh What The Future Holds.

Fit For An Autopsy

Het zestal, waarvan drie leden gitaar spelen, kent voor deze plaat een nieuweling in de gelederen. Voor de fans zal Peter Spinazola niet echt niet zijn. Hij was voor zijn toetreding tot de band al twee jaar degene die live de basgitaar bespeelde in Fit For An Autopsy. Met hem in de gelederen is er gewerkt aan de opvolger van het glansrijke The Sea Of Tragic Beast.

Oh What The Future Holds

De titel van de plaat kan heel onheilspellend klinken. Of dat ook de sfeer van de plaat is, valt in tien tracks te beoordelen. Samen zijn zij goed voor een driekwartier aan muziek. ‘The Man That I Was Not’, wat de afsluiter van de plaat is, is met net geen zeven minuten de langste van de schijf. Opener ‘Oh What The Future Holds’ betreft een opening van bijna drie minuten, wat aan de lange kant is.

Waar die lengte niet nodig was, geldt dat dit bij de overige tracks niet aan de orde is. ‘Pandora’ zorgt er namelijk vervolgens direct voor dat de liefhebbers van een energieke pot deathcore helemaal aan hun trekken komen. Dat nummer doet die lange opening van Oh What The Future Holds snel wordt vergeten.

Meer dan deathcore

Echter, Fit For An Autopsy laat op Oh What The Future Holds horen dat de groep meer is dan een schitterende exponent van de deathcore. In ‘For From Heaven’ is de muziek ook goed te linken aan het stevigere werk van Gojira, terwijl men in het machtige ‘Two Towers’ in de opening neigt naar Deftones. Datzelfde nummer weet Fit For An Autopsy ook te linken aan wederom Gojira maar ook Meshuggah.

Bruisend van de energie, moordend qua riffs en uiterst gevarieerd op een zeer aantrekkelijke wijze, dat is wat deze nieuwe plaat is. Oh What The Future Holds laat horen dat Fit For An Autopsy verder is dan menig andere deathcore band überhaupt zou kunnen zijn. Zij zetten hier de toon.

Fit For An Autopsy - Oh What The Future Holds - Artwork

Tracklist Oh What The Future Holds

  1. ‘Oh What The Future Holds’
  2. ‘Pandora’
  3. ‘Far From Heaven’
  4. ‘In Shadows’
  5. ‘Two Towers’
  6. ‘A Higher Level Of Hate’
  7. ‘Collateral Damage’
  8. ‘Savages’
  9. ‘Conditional Healing’
  10. ‘The Man That I Was Not’

Fit For An Autopsy online

Website
Facebook
Twitter

NUCLEAR BLAST ONLINE

Website

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén