White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Blanco White – On The Other Side

Leestijd: 2 minuten

Josh Edwards is een naam die niet veel mensen direct iets zal zeggen. Deze Engelsman bereisde de wereld om zijn muzikale geest te verrijken. Sinds een paar jaar maakt hij muziek onder de naam Blanco White. Na drie EP’s is hij aangekomen bij zijn eerste langspeler. Via Yucatan Records komt Blanco White met On The Other Side.

De elf nummers op On The Other Side laten horen dat Blanco White de kunde heeft om veel verschillende instrumenten te gebruiken als fundament, maar dat zijn stem leidend is. Alles is in dienst van de ingetogen, hier en daar wat breekbare stem van Blanco White. Het dromerige karakter van de muziek, welke in ‘On The Other Side’ en ‘I Belong To You’ duidelijk naar voren komt, is ook een troef van deze Brit. De muziek is daarom ideaal om lekker bij achterover te liggen in het gras in de zon, of gewoon op een bank.

Het mooie van de muziek van Blanco White is dat er ook iets troostends in zit. In ‘Papillon’ is dat goed te horen. De frisse klanken in het begin, die ook bijvoorbeeld ‘Olalla’ tot een sterk nummer maken, klinken hoopgevend. Hierdoor zal Blanco White ongetwijfeld een breed publiek hiermee kunnen aanspreken. Doordat hij het ook niet alleen bij het Engels houdt, zoals in ‘Mano A Mano’ blijkt, betrekt hij ook op die manier een breder publiek bij zijn muziek.

Het vele reizen van Blanco White laat duidelijk op een mooie manier zijn sporen na in de muziek van deze Brit. On The Other Side is een veelzijdige plaat geworden waarbij het rustgevende karakter de grootste troef is.  

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén