White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Bokassa – Molotov Rocktail

Leestijd: 2 minuten

Sinds een paar jaar is het landschap van de Noorse rock niet meer hetzelfde. Haast vanuit het niets was daar Bokassa, welke middels hun zeer verrassende voorprogramma bij Metallica gelijk veel bekendheid verkreeg. Die band, Bokassa dus, komt nu via Napalm Records met Molotov Rocktail.

Bokassa

Die tournee bracht Bokassa ook de langspeler Crimson Riders. Dat album verscheen nog via Kings Of Stonerpunk Records. Nu staat de band dus onder contract bij Napalm Records en zijn de ogen dan ook massaal op dit gezelschap gericht. Was het een eenmalige hoogtepunt of is Bokassa een blijvertje?

Molotov Rocktail

De nieuwe plaat van Bokassa telt elf tracks. Opener ‘Freelude’ is de kortste, met nog geen twee minuten. De afsluiter van de plaat is veruit de langste. Daarover later meer. De overige nummers hebben, op de korte titeltrack na, allemaal een speelduur van tussen drie en vier en een halve minuut.

Bokassa heeft wel een bepaalde vastigheid in hun doen en laten. Waar Crimson Riders opende met ‘Brologue’ heet de intro nu ‘Freelude’. Beide een leuke kwinkslag op hun rol. ‘Freelude’ leidt de plaat gestaag in, om zo uit te komen bij ‘So Long, Idiots!’  en ‘Pitchforks R Us’. Die tracks laten direct horen dat Bokassa niks van hun bravoure verloren is. Een frisse mix tussen Red Fang, Queens Of The Stone Age en een vleugje Foo Fighters maakt in de laatst genoemde nog ruimte voor een kinderlijk koor. Die komen later op de plaat nog vaker aan bod.

Verrassingen genoeg

Als men denkt dat het genoemde koor de enige verrassing is, heeft men het mis. In ‘Hereticules’, waar de gastvrijheid van de rock ’n roll centraal staat, is er ruimte voor blazers. Toch blijft het een bruut nummer, zeker naar het eind toe. Afsluiter ‘Immortal Space Pirate 3 Too Old For This Sith’ laat ook een andere kant van Bokassa horen. In een kleine acht minuten laten deze Noren dat men een track ook vanuit rust kan opbouwen. Dit nummer, waarvan de titel bij de Bokassa-volgers bekend voor zal komen, is met recht het magnum opus van deze derde Bokassa-langspeler.

Op deze aardkloot zijn er genoeg bands die veel weg hebben van andere bands. Dan is het moeilijk om uniek te zijn. Bokassa bewijst met Molotov Rocktail in het drukke land der rockende bands toch wederom de spotlight naar zich te kunnen trekken. Bokassa is niet als anderen, zonder dat het ergens geforceerd klinkt.

Bokassa - Molotov Rocktail

TRACKLIST MOLOTOV ROCKTAIL

1. Freelude
2. So Long Idiots!
3. Pitchforks R Us
4. Hereticules
5. Low (And Behold)
6. Godless
7. Molotov Rocktail
8. Burn It All (P.T.S.D.E.A.D)
9. Careless (In The Age Of Altruism)
10. Code Red
11. Immortal Space Pirate 3 Too Old For This Sith

BOKASSA ONLINE

WEBSITE
FACEBOOK
INSTAGRAM

NAPALM RECORDS ONLINE

Website
Webshop
Facebook
Twitter

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén