White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

The Night Flight Orchestra – Aeromantic II

Afgelopen jaar kwam The Night Flight Orchestra met Aeromantic. Die plaat liet horen dat Bjorn Strid en zijn kompanen de radiovriendelijke hardrock nog steeds levend kunnen houden. Die plaat krijgt nu al een opvolger. Aeromantic II ziet The Night Flight Orchestra net als zijn voorganger verschijnen via Nuclear Blast.

The Night Flight Orchestra

Er zijn mensen die bij het lezen van dit voorgaande stuk denken: ‘Bjorn Strid? Deed die niet heel wat anders?’ Jawel, of beter gezegd: ook. Bjorn Strid is niet alleen het gezicht van deze rockers, maar heeft nog meer naam gemaakt als frontman van Soilwork. Tijdens een tournee van die band is The Night Flight Orchestra ooit geboren, mede omdat Strid een zeer veelzijdige alleskunner is op vocaal gebied.

Aeromantic II

In iets meer dan vijftig minuten knalt The Night Flight Orchestra twaalf nieuwe tracks door de speakers. Alle tracks duren ergens tussen de drie en vijf minuten. De grens van die vijf minuten wordt nergens gepasseerd, wat kenmerkend is voor de muziek die deze Zweedse band maakt.

De sferen van de jaren ’80 hardrock, en dan vooral die in het straatje van Van Halen, REO Speedwagon en Foreigner, worden sterk opgehaald. ‘How Long’ past perfect in die tijdsgeest, waarbij de beat nog een beetje doet denken aan een zeer bekende hit vanuit een film van die tijd. ‘Midnight Marvelous’ onderstreept hoe pakkend dit gebeuren is.

Wat The Night Flight Orchestra sterk doet, is dat het de toetsen een belangrijke rol toebedelen. Natuurlijk krijgt de gitaar ook een podium waar die niet over mag klagen, maar het onderscheidende ligt hem op het gebied van het met wit en zwart getooide instrument. ‘Chardonnay Nights’ en ‘I Will Try’, welke ergens zelfs nog iets weg heeft van Lionel Richie, laten dat goed horen.

Aeromantic II is geen plaat waarmee The Night Flight Orchestra de wereld zal doen stilstaan. Deze plaat onderstreept eens te meer dat de stadionrock van weleer nog steeds vol overtuiging gebracht kan worden. Als men van radiovriendelijke hardrock houdt, blijft The Night Flight Orchestra een hedendaagse hoogvlieger.

The Night Flight Orchestra - Aeromantic II

Tracklist Aeromantic II

1 – Violent Indigo 4:37
2 – Midnight Marvelous 4:15
3 – How Long 4:53
4 – Burn For Me 3:48
5 – Chardonnay Nights 4:33
6 – Change 4:35
7 – Amber Through A Window 4:32
8 – I Will Try 3:46
9 – You Belong To The Night 4:14
10 – Zodiac 3:47
11 – White Jeans 4:12
12 – Moonlit Skies 4:09
13 – Reach Out (Bonus Track) 3:36

The Night Flight Orchestra

Facebook

NUCLEAR BLAST ONLINE

Website
Webshop

Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén