White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

BÖLZER – Lese Majesty

Leestijd: 3 minuten

Liefhebber van black/death metal opgelet want Bölzer heeft alweer hun vijfde studiorelease voor ons klaar. Dit keer is het de EP Lese Majesty. Voor deze duo heeft het drie jaar geduurd voordat er weer nieuw materiaal klaar staat. Voor deze keer staan er vier nummers op het menu die net goed zijn voor 30 minuten aan black metal. De Zwitserse bandleden weten al sinds voorgaande werk de luisteraars nieuwsgierig te maken met hun compositie. Benieuwd wat ze dit keer voor ons hebben? Lees dan snel verder.

Bij het opzetten van de EP heb ik nog geen idee wat me te wachten staat. Het begint een beetje onheilspellend waar even een tekst overheen wordt gesproken. Vanuit daar gaat het door naar een up tempo black metal compositie. De wat typerende black metal zang wordt op een gegeven moment omgegooid naar een iets wat cleane zang. Hier en daar klinkt deze zang niet perfect maar past het wel in het plaatje. Buiten de normale riffs om, weten ze redelijk wat bombastische elementen erin te verwerken waardoor het interessant blijft om te horen. Buiten het bombastische om gebeurt er genoeg in het nummer. Bij ”Æstivation”’ wat het tweede nummer is gebeuren er een aantal interessante zaken die zorgen voor rust tussen de nummers door.

Na een warm welkom bij de eerste twee tracks is het tijd om door te gaan met de overgebleven twee nummers van Lese Majesty. Doordat er iets totaal anders gebeurde bij voorgaande nummer, kwam je weer fris en fruitig binnen bij het derde nummer. Toch blijft de clean zang van KzR wennen. En gaat mijn voorkeur meer naar zijn brute vocalen. Het laatste nummer ”Ave Fluvius! Danu Be Praised!” is een nummer waarbij je de klok gelijk kan zetten. De eerste paar minuten van dit 12 minuten durende nummer zijn traag en er gebeurt weinig. Daarna gaan ze gelukkig weer volop knallen. Net zoals voorgaande nummers gebeurt er genoeg erin. De brute deathmetal grunts die worden afgewisseld met gefluister trekken je aan om te blijven luisteren. Je weet nooit wat je te wachten staat op Lese Majesty.

Heerlijk werk weten de bandleden van Bölzer weer weg te zetten. Het is gevarieerd en muzikaal gebeurt er genoeg. Het tweede nummer was een uitkomst na het eerste nummer dat negen minuten duurde. Hierdoor was er even wat meer rust en blijf je erna meer gefocust op wat er gaat komen. Op sommige momenten zijn de clean vocalen net wat te gewaagd. Hij is niet een wereld zanger maar het valt net te accepteren. De muziek zelf is afwisselend en er zitten redelijk wat bombastische momenten in. Ze hebben echt hun eigen muziek met typische elementen vanuit hun. Er is op het gebied van vocalen voldoende afwisseling en instrumentaal ook. Kortom Lese Majesty is een lekker black metal plaat met wat verrassende dingen erop.

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén