White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Bourbon House – The Fourth Album

Leestijd: 2 minuten

Nee, het heeft niks te maken met het adellijke Huis van Bourbon, welke ook nog nauwe banden heeft met het Nederlandse koningshuis, noch met een maker van bourbon. Hier is Bourbon House een Amerikaanse band en die band heeft eerder dit kalenderjaar de langspeler The Fourth Album uitgebracht.

Bourbon House

Deze band wordt gedreven door de samenwerking van zangeres Lacey Crowe en gitarist Jason Clark. Samen timmer zij flink aan de weg sinds 2017, het jaar waarin deze samenwerking tot stand is gekomen. Geïnspireerd door onder andere Led Zeppelin en Deep Purple heeft de band een eigen sound ontwikkeld, waarbij de zang van Crowe vooral ondersteund wordt door het gitaarspel van Clark.

The Fourth Album

De elf tracks op The Fourth Album zijn inclusief twee bonustracks. Die twee nummers betreffen de akoestische liveversies van ‘Devil On My Heels’ en ‘High Road Gypsy’. Die laatste staat ook in een elektrische versie op de plaat, waarbij de subtiele doch sterke gitaarsolo ook een mooie troef is. Over het algemeen is juist het Amerikaanse gevoel bij deze uit Wisconsin afkomstige band de belangrijkste troef. Dat is dan ook iets wat in ‘Hotel Bar Blues’ sterk naar voren komt. De invloeden van de blues zijn in hun rock ’n roll dan ook niet te ontkennen.

The Fourth Album van Bourbon House laat horen dat deze Amerikaanse band op een mooie manier de rock ’n roll en de blues samen laat komen. De krachtige, pakkende stem van Lacey Crowe zal een breed publiek aanspreken.

Bourbon House - TheFourthAlbum

Tracklist The Fourth Album

 1. Resonate
 2. Love is a Killer
 3. Out for Blood
 4. High Road Gypsy
 5. 20 to Life
 6. Villain
 7. Hotel Bar Blues
 8. Blue Magic
 9. Wild Days
 10. Devil on My Heels Acoustic (Live)
 11. High Road Gypsy Acoustic (Live)

Bourbon House online

Website
Twitter
Instagram
Facebook

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén