White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Motorpsycho – Yay!

Leestijd: 2 minuten

Blijkbaar is men blij, want de nieuwe plaat van Motorpsycho is genaamd Yay!. Nu is het bij deze Noorse band altijd de vraag waar het muzikaal heen gaat, want hun spectrum is heel breed. Die nieuwe plaat mag dan wereldwijd via Stickman Records uit gaan komen, in sommige regio’s zal men Det Nordenfjeldske Grammofonselskab als label treffen. Dat is de platenmaatschappij van Motorpsycho zelf.

Motorpsycho

Nu kent men dus Motorpsycho als dat rockende drietal welke de wereld overspoelt met releases. Die nieuwe plaat is dan toch net wat anders, want Motorpsycho is sinds begin dit jaar een tweetal. De twee Noren die al vanaf het eind van de jaren ’80 de band aanvoeren, zijn nu op elkaar aangewezen. Dus misschien is dat ook wel Yay!.

Yay!

De nieuwe plaat van laat horen dat Motorpsycho in tien tracks de akoestische sferen opzoekt, waarbij Yay! teruggrijpt naar de invloed van de jaren ’60 en ’70 op de muziek. ‘Cold & Bored’ en het daarop volgende ‘Sentinel’ doen ergens nog denken aan The Beatles, iets waar meer tracks op deze plaat aan te refereren zijn, terwijl in ‘Patterns’ met het elektronische gitaargeneuzel aan het eind ook aan Pink Floyd gedacht kan worden. Daar tegenover staat ook dat niet alleen het Britse eiland van invloed is, want in ‘Dank State’ lijken ook BeeGees en Beach Boys van invloed.

Motorpsycho heeft met Yay! misschien wel een iets minder motorpsychedelische plaat gemaakt, maar misschien is het juist daarom wel een echte motorpsychedelische plaat geworden. Deze bron van rust is van begin tot eind heerlijk.

Motorpsycho - Yay!

Tracklist Yay!

01. Cold & Bored
02. Sentinels
03. Patterns
04. Dank State
05. W.C.A.
06. Real Again (Norway shrugs and stays at home)
07. Loch Meaninglessness & the Mull of Dull
08. Hotel Daedalus
09. Scaredcrow
10. The Rapture

MOTORPSYCHO ONLINE

Website
Facebook

STICKMAN RECORDS

Website
Facebook

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén