White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Breeding Chaos – Diffraction Matters EP

Leestijd: 2 minuten

Zoals eerder al vaker is gebleken, heeft de periode waarin Covid-19 over de wereld raasde voor de muziek ook nog goede dingen gedaan. Oké, er zijn bands en bandleden in overvloed gesneuveld, maar er zijn ook talloze nieuwe samenwerkingen tot stand gekomen. Breeding Chaos is daar een voorbeeld van en zij hebben met de EP Diffraction Matters hun eerste wapenfeit.

Breeding Chaos

De zuidelijke havenstad Marseille is de bakermat voor Breeding Chaos. Het kwartet is sinds 2020 samen en hebben de vier leden hebben de death metal flink door de aderen stromen. Waar Marseille een zonnige stad aan de Middellandse Zee is, is het dus ook een goede voedingsbodem voor donkere death metal.

Diffraction Matters EP

Deze eerste extended play van dit viertal telt evenveel tracks als leden in de band, vier dus. De tracks staan openlijk voor iedereen op hun Bandcamp-pagina beschikbaar, maar deze release is er ook gelimiteerd als CD-versie. De liefhebber is dus op voorhand al gewaarschuwd, want voor dat soort zaken moet men snel zijn.

De eerste tellen van de titeltrack, waarmee de release opent, doet nog vermoeden dat hier een old school death metal band geformeerd is. Echter, het duurt niet lang voordat men het idee krijgt dat ook Meshuggah en Textures van invloed zijn op deze muzikanten, zonder dat de vocalen afwijken van het old school karakter. ‘Falls The Shadow’ hint ergens ook nog naar Gojira, terwijl Obituary rustig over de schouder meekijkt. ‘Darkness Divine’, wat met net iets meer dan vijf minuten de langste track van de EP is en met piano begint, onderstreept het melodieuze karakter van deze death metal. Afsluiter ‘A World In Flames’ zal de headbangers met een vuist in de lucht in actie krijgen.

Diffraction Matters is een extended play geworden waarop het kwartet van Breeding Chaos laat horen de death metal op een brede manier te kunnen benaderen, waarbij de sound old school is, maar de partijen bij vlagen lekker progressief en melodieus. Mooie eerste kennismaking.

Breeding Chaos - Diffraction Matters EP

Tracklist Diffraction Matters EP

1.Diffraction Matters 04:15
2.Falls The Shadow 04:32
3.Darkness Divine 05:09
4.A World In Flames 04:28

Breeding Chaos online

Bandcamp
Instagram
Facebook

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén