White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Burning Witches – The Dark Tower

Leestijd: 2 minuten

De heavy metal dames van Burning Witches hebben de laatste jaren zich flink in de kijker gespeeld. Het gezelschap is al jaren wereldwijd een graag geziene band. Die groep is inmiddels neergestreken bij Napalm Records voor de nieuwe langspeler. Dat nieuwe album van Burning Witches heet The Dark Tower.

Burning Witches

De basis van Burning Witches ligt in 2015. Vanuit die tijd zijn drumster Lala Frischknecht, bassiste Jeanine Grob en Romana Kalkuhl nog steeds present. Sinds enkele jaren is Laura Guldemond de vocaliste in deze band, wat voor een Nederlands tintje geeft. Het vijftal wordt sinds 2020 gecompleteerd door gitariste Larissa Ernst, waarmee vier van de vijf leden toch Zwitsers zijn.

Nadat hun debuutplaat in 2017 uit is gekomen, is het hard gegaan met deze dames. De band verkaste naar Nuclear Blast en zag via die platenmaatschappij Hexenhammer, Dance With The Devil en The Witch Of The North verschijnen. Die laatste was de eerste langspeler in deze samenstelling.

The Dark Tower

In de standaard versie op CD telt The Dark Tower dertien nieuwe tracks van Burning Witches, welke samen goed zijn voor een klein uur aan muziek. De luxere uitvoeringen en de digitale variant kent in ‘Shot In The Dark’ en ‘I Wanna Be Somebody’ nog covers van respectievelijk Ozzy Osbourne en W.A.S.P. als bonus.

The Dark Tower start met ‘Rise Of Darkness’, wat een intro op de plaat is. Daarna barst het heavy metal geweld echt los. ‘Unleash The Beast’, welke ook al als single online te vinden was, en ‘Renegade’ laten horen dat Burning Witches duidelijk zijn gekomen om te vlammen. ‘Evil Witch’ benadrukt daarbij de kenmerkende thematiek van deze dames nog eens.

Alle facetten van de heavy metal

Dat deze dames staan voor heavy metal, moet algemeen bekend zijn. Hun kracht ligt in het overtuigend brengen van dit genre. Of het nu op een slepender tempo is als in ‘Arrow Of Time’, opzwepend en vurig, wat in ‘The Dark Tower’ sterk te horen is of zelfs in de ballade ‘Tomorrow; Burning Witches overtuigd. Overigens heeft ‘Arrow Of Time’ ook nog de neiging om de invloeden van Dio erin te betrekken, en dat is nooit erg.

Op deze vijfde langspeler weten de dames wederom met vlag en wimpel te slagen voor het examen der heavy metal. The Dark Tower heeft van begin tot eind alles in zich voor een goed heavy metal feest, met dank aan Burning Witches.

Burning Witches - The Dark Tower

Tracklist The Dark Tower

1. Rise Of Darkness
2. Unleash The Beast
3. Renegade
4. Evil Witch
5. World On Fire
6. Tomorrow
7. House Of Blood
8. The Dark Tower
9. Heart Of Ice
10. Arrow Of Time
11. Doomed To Die
12. Into The Unknown
13. The Lost Souls

BURNING WITCHES ONLINE

Facebook
Instagram
Twitter
Instagram

NAPALM RECORDS ONLINE

Website
Webshop
Facebook
Twitter

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén