White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Enforcer – Nostalgia

Leestijd: 2 minuten

Als het om heavy metal van deze tijd gaat, is Enforcer een van de drijvende krachten. Deze Zweedse heavy metal enthousiastelingen draaien inmiddels onder aanvoering van Olof Wikstrand ook alweer twee decennia mee. Tijd voor een nieuwe studioplaat dus. Daarom komt Enforcer dus met Nostalgia, welke via Nuclear Blast verschijnt.

Enforcer

Ooit begonnen als band van Olof Wikstrand, waarin hij zowat alles deed, maar uitgegroeid tot een van de vaandeldragers van de deze-eeuwse heavy metal. Daarbij voert Enforcer de luisteraar keer op keer mee terug naar de jaren ’70 en ’80, zowel qua muziek als qua presentatie. Daarom is de nieuwe titel ook wel typisch.

Nostalgia

De opvolger van het in 2019 uitgekomen Zenith telt dertien tracks. Dat die samen goed zijn voor zo’n veertig minuten aan muziek, betekent ook dat Enforcer de nummers in een hoog tempo er doorheen jaagt. Opener ‘Armageddon’ duurt nog geen veertig secondes en is de kortste track van deze schijf. Maar ja, dat is dan ook gewoon een intro. Daarna barst het feest der heavy metal pas echt los met ‘Unshackle Me’.

Eigenlijk nemen deze Zweden de metalhead mee op een nostalgische reis. Natuurlijk voert de Engelstalige heavy metal de hoofdmoot, waarbij de titeltrack ‘Nostalgia’ een hoogstaande ballad is. Maar er zijn meer talen te horen, want in ‘Metal Supremacia’ gooit Enforcer het over een Spaanse boeg. Dat komt er nog vloeiend uit en past ook bij het enthousiasme van Spanjaarden en Zuid-Amerikanen voor dit genre. Direct daarna knallen de Zweden door naar de Verenigde Staten met ‘White Lights In The USA’. Dat is overigens het kortste ‘echte’ nummer. De drie minuten worden daar ruimschoots niet gehaald.

Enforcer weet, eigenlijk zoals men van hen mag verwachten, op Nostalgia het verhaal van de heavy metal meer dan overtuigend aan de man te brengen. Wie zich hier niet in een heavy metal hemel waant, heeft waarschijnlijk niet op ‘play’ gedrukt.

Enforcer - Nostalgia

Tracklist Nostalgia

01. Armageddon
02. Unshackle Me
03. Coming Alive
04. Heartbeats
05. Demon
06. Kiss of Death
07. Nostalgia
08. No Tomorrow
09. At the End of the Rainbow
10. Metal Supremacia
11. White Lights in the USA
12. Keep the Flame Alive
13. When the Thunder Roars (Cross Fire)

ENFORCER ONLINE

Facebook
Instagram
Twitter

NUCLEAR BLAST ONLINE

Website
Webshop

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén