White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Charcoalcity – Antibiotics

Eigenlijk is het heel bijzonder, want op de redactie ligt de fysieke uitgave van Antibiotics van het Belgische Charcoalcity. Die release verschijnt echter alleen digitaal, want de fysieke exemplaren dienen alleen ter promotie van de uitgave. Die uitgave is overigens geheel in eigen beheer tot stand gekomen.

Charcoalcity

De Belgische band Charcoalcity is al ontstaan in 2012, maar toen eigenlijk als een eenmansproject. Die muziek van toen smaakte naar meer en daarom groeide Charcoalcity uit tot een band. In 2016 verscheen middels Greyscale de eerste langspeler. De tweede langspeler stond al eerder in de planning, maar doordat Covid-19 de spotlights greep, moest die plaat even op zich laten wachten.

Antibiotics

In elf nummers neemt Charcoalcity de luisteraar mee door hun muzikale wereld. Opvallend is dat de plaat eindigt met ‘Virus’, iets waar natuurlijk de laatste tijd al genoeg over gepraat is. Toch past het ook bij de karakter van de muziek. Charcoalcity bevindt zich namelijk in de hoek waar rock, metal en de industrial samenkomen.

‘Antibiotics’ zet de luisteraar al op het spoor, maar het daarop volgende ‘Black Rain’ maakt pas echt duidelijk dat het Rammstein-gevoel kracht geeft aan de sound. Dit zit hem vooral in het gitaarwerk, want voor de rest doet het eerder denken aan Nine Inch Nails en lijken ook de jaren ’80 van de Britse eilanden nog van invloed. Waar men nu misschien denkt dat Charcoalcity vooral een kloon is van bands die genoemd zijn, geldt het tegendeel. Misschien hebben zij gediend als inspiratie, maar duidelijk is dat Charcoalcity haar eigen plan trekt. ‘Mechanical Spine’ laat dat goed horen. De flow van Velvet Revolver komt daar ineens om de hoek kijken, terwijl later op de plaat ook Moonspell genoemd zou kunnen worden. ‘Pump Up The Jam’ zorgt nog voor een aanstekelijke work-out. Wie herkent hem niet?

Al met al is Antibiotics van Charcoalcity een pakkende, gevarieerde plaat geworden met een duidelijke eigen handtekening. Wie die release ook fysiek wilt hebben, moet snel een T-shirt van de band bestellen, want daar krijgt met een promo-exemplaar bij. Zolang de voorraad strekt natuurlijk.

Charcoalcity - Antibiotics

Tracklist Antibiotics

1 – Antibionics
2 –  Black Rain
3 – Blood and Water
4 – Fear
5 – Mechanical Spine
6 – New Species
7 – Not Afraid
8 – Postmortal Sex
9 – Pump Up The Jam (booty pit)
10 – The End of Time
11 – Virus

Charcoalcity online

Website
Facebook
Instagram
Soundcloud
YouTube

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén