White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Cloak – Black Flame Eternal

Leestijd: 2 minuten

Als het gaat om de donkere, obscure kant van de heavy metal, moet men bij de Amerikaanse band Cloak zijn. Dat viertal is alweer toe aan de derde langspeler, welke net als beide voorgangers uit zal komen via Season Of Mist. Die nieuwe plaat van Cloak komt met de titel Black Flame Eternal, wat het genre direct onderstreept.

Cloak

Opererend vanuit Atlanta, Georgia, is Cloak met de albums The Venomous Depths, uitgekomen in 2017, en het in 2019 verschenen The Burning Dawn een voorvechter gebleken van de heavy metal presenteren op een manier die eigenlijk alleen vanuit Scandinavië verwacht zou worden. Toch betreft het hier echt een Amerikaanse band.

Black Flame Eternal

Op deze derde langspeler van Cloak staan negen tracks. Samen zijn die goed voor een kleine vijftig minuten aan muziek. Daarvan is de afsluiter, welke direct ook de titeltrack is, met net geen zeven minuten de langste van de schijf. Die track wordt dan weer voorafgegaan door ‘Heavenless’, welke nog geen drie minuten duurt. Dat is dan ook de kortste track van deze schijf en lijkt meer een donker, lang intermezzo met cleane gitaar, alsof Paradise Lost ook van invloed is op dit gezelschap. Direct daarna start ‘Black Flame Eternal’ nog rustig, maar al snel neemt de opzwepende, melodieuze metal het over.

De vocalen doen grotendeels denken aan adoratie voor de black  metal, maar door de basis welke muzikaal wordt gelegd, weet de band juist een breed karakter te houden. ‘Seven Thunders’ onderstreept dat de gitaarsolo daar ook een mooie troef in is. ‘Shadowlands’ laat horen dat de goed getimede noten op de gitaar ook iets slepends, sferisch in zich hebben, terwijl in ‘Invictus’ de opzwepende kant van Cloak ook duidelijk naar voren komt.

De grootste troef van Cloak op Black Flame Eternal is dat er veel variatie in zit, zonder dat hun signatuur uit het oog verloren wordt. Daardoor zijn die vijftig minuten om voordat men er erg in heeft. Strak staaltje van de heavy metal de duisternis in trekken.

Cloak - Black Flame Eternal

Tracklist Black Flame Eternal

1. Ethereal Fire (05:37)
2. With Fury and Allegiance (04:46)
3. Shadowlands (05:58)
4. Invictus (06:36)
5. Seven Thunders (05:49)
6. Eye of the Abyss (05:06)
7. The Holy Dark (06:03)
8. Heavenless (02:57)
9. Black Flame Eternal (06:43)

Cloak online

Bandcamp
Facebook
Instagram

SEASON OF MIST ONLINE

Website
Webshop
Facebook
Twitter

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén